Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέντε μήνες απλήρωτοι!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Στάσιμο εδώ και ένα μήνα βρίσκεται το έργο του 6ου προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο μέσω της κοινοπραξίας ΑΡΜΟΣ έχουν εξαφανιστεί, αφήνοντας το έργο στη μέση και τους εργαζόμενους απλήρωτους για πέντε μήνες. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οι εργολάβοι έχουν εισπράξει κανονικά τη χρηματοδότηση και ενδέχεται, ενώ έχουν προχωρήσει τα έργα μόνο σε ποσοστό 75%, να "ρίχνουν" τα χρήματα σε άλλα έργα στο λιμάνι της Κάσου και στις μαρίνες του ΕΟΤ στη Σάμο και στην Ικαρία.

Χτες οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν τον ΟΛΘ και συναντήθηκαν με τον πρόεδρό του Απόστολο Γενίτσαρη,ο οποίος δήλωσε πως ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες έκπτωσης της ΑΡΜΟΣ από το έργο και θα μπλοκάρει την εγγύηση 100 εκατομμυρίων της εταιρίας που είχε κατατεθεί για την ανάληψη του έργου. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα.

Τους εργαζόμενους επισκέφθηκε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ Γιάννη Κατσαρό,ο οποίος τόνισε πως οι ευθύνες της πολιτείας είναι άμεσες, γιατί τέτοιου είδους συμβάσεις στηρίζονται σε αναχρονιστικά νομοθετικά πλαίσια που δεν εξασφαλίζουν ούτε την υλοποίηση των έργων, αλλά ούτε και τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ