Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΡΥΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στη μέγκενη της λιτότητας

Τις αντοχές της οικονομίας επικαλέστηκε πάλι η κυβέρνηση

Στη μέγκενη της πολιτικής της λιτότητας θα συνεχίσει να λειτουργεί το Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αθηνών (ΙΒΣΑ) σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης. Κι αυτή η απάντηση αν μη τι άλλο σημαίνει ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιδρυμα δεν πρόκειται να λυθούν, πέραν από κάποια μπαλώματα που θα γίνουν.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν και τόση σημασία οι ανάγκες του Ιδρύματος, για να λειτουργήσει εύρυθμα, αλλά τι αντοχές έχει η οικονομία. Ετσι, καταφεύγοντας σ' αυτό το γνωστό "παραμύθι" περί αντοχής της οικονομίας, χαρακτήρισε μαξιμαλισμό την απαίτηση του Ιδρύματος για επιχορήγηση με 3,7 δισ. Επίσης απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και σ' ό,τι αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων υποσχέθηκε πως μέσα στο 1997 θα προσληφθούν 150 άτομα νηπιοβρεφοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό. Διευκρίνισε δε, ότι αυτές οι προσλήψεις δεν αφορούν μόνο το Ιδρυμα της Αθήνας αλλά και το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης.

Η Μ. Μπόσκου

Στην παρέμβασή της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα και υπογράμμισε ότι έχει υποβαθμιστεί η βρεφονηπιακή αγωγή και μέριμνα. "Σήμερα - είπε - παιδαγωγοί και βρεφοκόμοι έχουν υπό την ευθύνη τους 30, ακόμη και 40 παιδιά ο καθένας. Υπάρχει πρόβλημα σε παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό υλικό και τα 10 πούλμαν δε χρησιμοποιούνται γιατί δεν υπάρχει το προσωπικό, με αποτέλεσμα οι γονείς να πηγαίνουν μόνοι τους τα παιδιά στους σταθμούς". Στη συνέχεια η βουλευτής του Κόμματος αφού σημείωσε πως το ΙΒΣΑ ζητάει 3,7 δισ. για τις ανάγκες του και από τον προϋπολογισμό δίνονται μόνο 2,65 δισ. ρώτησε πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες και πόσες από τις προσλήψεις που θα γίνουν αφορούν ειδικά αυτό το Ιδρυμα. Απάντηση βεβαίως δεν υπήρξε από μέρους το υφυπουργού, πέραν από την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο προσπαθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ