Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θα πληρωθούν και πότε;

Σε κατάληψη των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρίας "Γιούνιμαρ Μαρίταϊμ ΣΑ",έχουν προχωρήσει εδώ και είκοσι μέρες οι απλήρωτοι υπάλληλοι της εταιρίας, ενώ οι εργοδότες έχουν "εξαφανιστεί". Το θέμα αυτοί έφεραν χτες με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Μ. Κωστόπουλος.

Στην Ερώτηση οι δυο βουλευτές αναφέρουν ότι η μόνη επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες γίνεται μέσω νομικού συμβούλου τους, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους, όταν πουληθεί το καινούργιο υπερπολυτελές κτίριο, στο οποίο στεγάζεται εδώ και 8 μήνες η εταιρία. "Το εξαώροφο κτίριο - τονίζεται - είναι υποθηκευμένο στην Εγνατία Τράπεζα και η εταιρία φαίνεται σαν ενοικιάστρια των δυο ορόφων. Το εν λόγω κτίριο ανήκει σε κάποια εταιρία με την επωνυμία "Κονέστα Τεχνική ΑΕ",της οποίας πρόεδρος είναι ο Ι. Γιαντζόγλου και αντιπρόεδρος ο Ν. Λεόπουλος,δηλαδή οι ίδιοι οι εργοδότες με τη ναυτιλιακή εταιρία "Γιούνιμαρ Μαρίταϊμ ΣΑ"".

Οι δυο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εργασίας ποια μέτρα θα πάρει ώστε να τερματιστεί ο εμπαιγμός των εργαζομένων και να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ