Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αγωνιστικό ρυθμό η χώρα

Μεγαλώνει ο αριθμός των Εργατικών Κέντρων που αποφασίζουν κλιμάκωση με 24ωρες απεργίες στις 17 Δεκέμβρη ενάντια στον προϋπολογισμό. Συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 5.30 μμ, στην Κάνιγγος και συλλαλητήριο στις 6μμ στη Βουλή

Μέρα με τη μέρα εντείνεται ο ρυθμός οργάνωσης της κλιμάκωσης του αγώνα, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Χτες, προστέθηκαν στον κατάλογο των Εργατικών Κέντρων που κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 24ωρες απεργίες στις 17 Δεκέμβρη,τα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου, Φθιώτιδας, Λιβαδειάς και Νάουσας. Ανάλογες αποφάσεις είχαν πάρει μέχρι χτες τα Εργατικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδας, Καλαμάτας, Καβάλας, Κιλκίς, Αγρινίου, Αιγίου, Σάμου.

Σε πολλές πόλεις θα γίνουν την ίδια μέρα συλλαλητήρια. Ειδικότερα στη, Λάρισα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία "Τάκη Γαργαλιάνου".Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο θα γίνει στα γραφεία του ΕΚ και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Περιφέρειας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 5.30 μμ, απ' όπου θα γίνει πορεία και συλλαλητήριο στη Βουλή.

Σε συμμετοχή της στο συλλαλητήριο στη Βουλή και στις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα καλεί η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού.

Την ίδια μέρα, στις 17 Δεκέμβρη,πραγματοποιεί και η ΑΔΕΔΥ 24ωρη πανελλαδική απεργία. Οι υπάλληλοι των εφοριών έχουν αποφασίσει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Δεκέμβρη και οι τελωνειακοί τριήμερη απεργία στις 17, 18 και 19 Δεκέμβρη.Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς αποφάσισε επίσης 24ωρη απεργία στις 17 Δεκέμβρη και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα στις 16 Δεκέμβρη,με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας,αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία στις 20 Δεκέμβρη.Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει με τρίωρη στάση εργασίας,ενώ ανέστειλε τις στάσεις εργασίας για τις 12, 13, 14 Δεκέμβρη.

- Η πλειοψηφία του ΕΚ Θήβας απέρριψε χτες την πρόταση της ΕΣΑΚ για 24ωρη απεργία, συγκέντρωση μαζί με τους αγρότες - ΕΒΕ - εκπαιδευτικούς και πορεία το κέντρο της πόλης. Απέρριψε επίσης την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους αγρότες και αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Η ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με ανακοίνωσή της, καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των εργαζόμενων στη Βουλή, στις 17 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα, καταγγέλλοντας ότι ο προϋπολογισμός αυτός φωτογραφίζει τον κοινωνικό αποκλεισμό των γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ