Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ματιές στους δήμους

Εκθεση έργων ζωγραφικής του Λιβαδίτη δημοσιογράφου και ζωγράφου Πέτρου Μακρή,διοργανώνει στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πνευματικού Κέντρου ο Δήμος Λεβαδέων. Η έκθεση - που εγκαινιάστηκε χτες - θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Γενάρη. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο "Ο Π. Μακρής, με απλούς και χαμηλούς τόνους προσπαθεί να πει τον εικαστικό του μύθο. Να μας κάνει κοινωνούς του κόσμου του, να μας ταξιδέψει στις σκέψεις του. Και τα καταφέρνει μια χαρά, με τη σεμνότητα και το πάθος που τον διακρίνει, με τη συνεχή και επίμονη εργασία, με την προσπάθεια να "δέσει" σωστά τα χρώματα, να δώσει εσωτερικό φως με τις ανταύγειες, να πλάσει τα τοπία του, να δώσει στην ακουαρέλα μιαν άλλη, διαφορετική λαλιά".

  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ), στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου στο Χαλάνδρι (Ζαλοκώστα 4), έκθεση έργων ζωγραφικής της Κωνσταντίνας Παπανδρέου.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Δεκέμβρη.
  • Την ίδια μέρα (8.30μμ), στο Κέντρο Πολιτισμού "Παλατάκι" του Δήμου Χαϊδαρίου, εγκαινιάζεται έκθεση ψηφιδωτού του Κώστα Μουντζούρη.Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα.
  • Μέχρι τις 19 Δεκέμβρη διαρκεί η έκθεση έργων ζωγραφικής της Ελένης Βασιλειάδου,που φιλοξενείται στη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας) του Δήμου Ηρακλείου.
  • Εγκαινιάζεται στις 20 Δεκέμβρη στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, έκθεση έργων ζωγραφικής του Ξενοφώντα Γαλάτουλα.Οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα μοναδικά ακρογιάλια και γενικά το τοπίο του νησιού του, αποτελούν την αγαπημένη θεματογραφία και βασική πηγή έμπνευσης του ζωγράφου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ