Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια χρωμάτων

Από τις εκθέσεις που εγκαινιάζονται αυτές τις μέρες, σημειώνουμε:

  • Εγκαινιάζεται την Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα τέχνης έκφραση (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα), έκθεση έργων ζωγραφικής του σημαντικού μας καλλιτέχνη Γιώργη Βαρλάμου.Με λυρισμό και μ' όνειρο, οικοδομεί ο καλλιτέχνης τις δραματικές του εντάσεις, αναδύοντας έναν έρωτα κρυφό που δεν ενηλικιώνεται, ενεδρεύοντας κάτω από τα φυλλώματα και τις σκιές των πετάλων του άνθους ή των ταπεινών αγριολούλουδων. Ο Γ. Βαρλάμος, τις αισθήσεις αυτές τις μετατρέπει σε χειρονομίες αισθήματος και το αίσθημα, κάτω από τον μανδύα ενός συγκρατημένου αισθησιασμού, σε δακτυλικό αποτύπωμα και μνήμη ανέσπαρη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιανουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Σάββατο απόγευμα και Κυριακή, η γκαλερί θα είναι κλειστή.

  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην γκαλερί Αργώ (Μέρλιν 8), ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Το προσχέδιο και το έργο".Η έκθεση αποτελεί και τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της γκαλερί. Στην ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση, μερικοί από τους συνεργάτες της "Αργώ", εκθέτουν μαζί με το έργο τους και το σχέδιο, ή οποιοδήποτε άλλο προσχέδιο σε ελαφρύ υλικό (όπως μολύβι, παστέλ, ακουαρέλα, γκουάς). Το προσχέδιο αυτό αποτελεί ένα αυτοτελές έργο τέχνης. Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα τους οι ζωγράφοι: Αγγελος, Αλας, Απέργης, Ζουμπουλάκης, Καραβούζης, Καράς, Μακρουλάκης, Μαλάμος, Πρέκας κ. ά. Διάρκεια μέχρι 4 Ιανουαρίου.
  • Εκθεση έργων ζωγραφικής της Σ. Κυριάκη εγκαινιάζεται στις 20 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Τιτάνιουμ (Βασ. Κωνσταντίνου 44). Φιλοξενείται η πρόσφατη δημιουργία της ζωγράφου (των τριών τελευταίων χρόνων). Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον κατάλογο "Από μία χρυσή παραστατικότητα και σε μία πολλαπλά βιωμένη αφαίρεση, το καθένα από τα έργα της στέκει γόνιμη απαρχή και συνάμα αινιγματική κατακλείδα μιας ανεξάντλητης σε ευρήματα και σε ερεθίσματα διαδρομής". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.
  • Τη Δευτέρα εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Αστρολάβος - Πειραιά (Ανδρούτσου 140, Πειραιάς), ομαδική έκθεση γλυπτικής με θέμα: "Γένεσις - Δημιουργία".Συμμετέχουν οι γλύπτες: Γ, Γεωργιάδης, Κ. Δικέφαλος, Α. Νεγρεπόντη - Καρύμπακα, Θ. Πανουργιάς, Θ. Παπαγιάννης, Γ. Παρμακέλης, Χ. Ριγανάς, Κ. Ρόκκος και Γ. Χουλιαράς.Παρουσιάζονται έργα από ορείχαλκο, μάρμαρο, πορόλιθο και τερακότα, που απεικονίζουν τη γέννηση και τον επικό χαρακτήρα της δημιουργίας. Η μητρότητα σε πρώτο πλάνο, αλλά και κάθε μορφή δημιουργίας, δίνουν το στίγμα τους στην έκθεση. Τρυφερές φιγούρες, αλλά και αδρές και πολυεπίπεδες καθώς και φόρμες γεωμετρικές με τάση και ανάταση, χαρακτηρίζουν τα περισσότερα γλυπτά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ