Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Με δεύτερη 24ωρη κατά του νέου "φτωχολόγιου"

Απεργούν πανελλαδικά την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, που κινδυνεύουν να δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται και ονομαστικά! Συγκέντρωση τις 10.30 π.μ. στην ΑΔΕΔΥ

Μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της άγριας λιτότητας στέλνουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι με νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι μισθοί των οποίων κατά την τελευταία εξαετία έχουν υποστεί απώλειες της τάξης του 54% (!), απορρίπτουν το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο και απαιτούν πραγματικές αυξήσεις. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, στις 10.30 το πρωί.

Η απεργία της Τρίτης αποτελεί συνέχεια της πετυχημένης απεργίας της 28ης Νοέμβρη, αλλά και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών κλπ.

Δυο μέρες πριν την απεργία, οι ρυθμοί προετοιμασίας της κορυφώνονται. Ολο το προηγούμενο διάστημα κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν σε καθημερινή βάση περιοδείες σε διάφορες πόλεις της χώρας και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Τα μηνύματα που καταφτάνουν είναι ελπιδοφόρα για την επιτυχία της απεργίας. Η αγανάκτηση των εργαζομένων είναι διάχυτη, εκτιμούν συνδικαλιστές, ενώ εκφράζεται έντονα η διάθεσή τους για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το νέο μισθολόγιο που παρουσίασε η κυβέρνηση σηματοδοτεί την παραπέρα μείωση των πραγματικών τους αποδοχών. Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τη φορολογική πολιτική (μη τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας, φορολόγηση για πρώτη φορά επιδομάτων), οδηγεί σε μείωση ακόμα και των ονομαστικών τους μισθών. Θεσμοθετεί την πολυετή λιτότητα, ενώ διαιωνίζει την επιδοματική πολιτική. Επίσης, εξοβελίζει στο απώτερο μέλλον το αίτημα για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Μπροστά στο ογκούμενο κύμα αντίδρασης, η κυβέρνηση καταφεύγει σε κινήσεις παρασκηνίου, επιχειρώντας, με διάφορες υποσχέσεις για... κάποια επιδόματα σε επιμέρους κλάδους του δημοσίου, να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των υπαλλήλων και να υπονομεύσει την απεργία.

Ο Δ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μας δήλωσε σχετικά: "Και με αυτή τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εκφράζουν όχι μόνο την αγανάκτησή τους στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική, αλλά και την έντονη διάθεσή τους να συνεχίσουν τους αγώνες μέχρι τη δικαίωση, μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που εκφράστηκε και κατά τη συνάντηση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με τον πρωθυπουργό και στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, ενισχύει τη θέληση των εργαζομένων στο δημόσιο για αντίσταση, για πιο έντονους και αποφασιστικούς αγώνες. Εχει γίνει κατανοητό από όλους, ότι όλες αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης, οι αλχημείες, τα τρικ, οι λεγόμενοι κοινωνικοί διάλογοι, σκοπό έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να αδυνατίσουν το μέτωπο των αγώνων. Ολα αυτά, όπως και διάφορες παρασκηνιακές κινήσεις της κυβέρνησης στη λογική του "διαίρει και βασίλευε", θα πέσουν στο κενό. Αυτό θα το διατρανώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία μεθαύριο και στη συγκέντρωση που θα γίνει".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμη η απεργία στις 5 του Δεκέμβρη (2002-11-13 00:00:00.0)
Ολοι στην απεργία! (2002-05-28 00:00:00.0)
Και μετά τη 48ωρη τι; (1997-02-05 00:00:00.0)
"Μετωπική" κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ (1997-01-25 00:00:00.0)
Προχωρά στην απεργία η ΑΔΕΔΥ (1997-01-14 00:00:00.0)
Μισθολόγιο πολυετούς λιτότητας (1996-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ