Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μετωπική" κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ

Ακαρπη και η χτεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών. Εμμένει η κυβέρνηση στο επικίνδυνο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο. "Ολοι στην απεργία", καλεί η ΑΔΕΔΥ

Με περισσότερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα προχωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 3-4 Φλεβάρη, μετά και τη χτεσινή άκαρπη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη.Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε την πλήρη αδιαλλαξία της κυβέρνησης και την εμμονή της στο νέο μισθολόγιο λιτότητας, που επιπλέον έχει χαρακτηριστεί από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ως επικίνδυνο."Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός της επόμενης βδομάδας", ανακοίνωσε ο υφυπουργός, μετά την πολύωρη συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας πως δεν αλλάζει τίποτα από τις διατάξεις του. Εκανε λόγο απλώς για "κάποια σημεία που μπορεί να διευκρινιστούν παραπέρα, τα οποία όμως δεν αφορούν τις αποδοχές".

Ο Γ. Κουτσούκος,πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, επισήμανε την εμμονή της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο, όπως το έχει δημοσιοποιήσει, και κυρίως "την εμμονή στις ρυθμίσεις που η ΑΔΕΔΥ έχει χαρακτηρίσει σαν επικίνδυνες, ιδιαίτερα το θέμα της περικοπής του κινήτρου αποδοτικότητας. Αποτελεί φαίνεται αρχή του και δεν υποχωρεί. Αυτό για μας είναι αιτία "πολέμου"".Υπογραμμίζοντας την πλήρη αντίθεση της ΑΔΕΔΥ σε αυτό το νομοσχέδιο μισθολογίου, τόνισε ότι "επιβάλλεται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία, έτσι ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να το πάρει πίσω".

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης ο Δ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, τόνισε: "Η κυβέρνηση επιμένει στην εισαγωγή ενός επικίνδυνου και αυταρχικού καθεστώτος, με το οποίο θα επιχειρήσει να χειραγωγήσει τους δημόσιους υπαλλήλους. Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί νέου μισθολογίου εξαρτάται η περικοπή ή απόδοση του ενός τρίτου των αποδοχών μας, από υποκειμενικές και αυθαίρετες αξιολογήσεις. Το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα απαιτεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, την άμεση καταβολή αυξήσεων στους δημόσιους υπάλληλους που θα αναπληρώνουν τις τεράστιες απώλειες εισοδήματος που είχαμε τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεχών πολιτικών λιτότητας. Επίσης την άμεση θεσμοθέτηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δώσουν απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και με την τρίτη κατά σειρά απεργιακή κινητοποίηση στις 3-4 Φλεβάρη και τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11πμ μπροστά στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ