Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ
Σταμάτησαν και οι εργασίες σκυροδέματος!

Εκπτωτη κηρύχτηκε η εργολάβος εταιρία από την "Ολυμπιακό Μετρό" και ζήτησε να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη

"STOP" από χτες και στις εργασίες κατασκευής σκυροδέματος στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα,ένα νέο "εμπόδιο" στη λειτουργία του έργου, που επιδεινώνει την ήδη άσχημη κατάσταση. Οι κύριες εργασίες στο έργο εξακολουθούν να είναι "παγωμένες" (απ' τον Αύγουστο), κάτω από τους εκβιασμούς και τις πιέσεις των εργολάβων για νέα "πανωπροίκια". Τις υπέρογκες αυτές απαιτήσεις επιχειρεί να ικανοποιήσει η κυβέρνηση με τη μέθοδο της "σαλαμοποίησης", ώστε να μην απαιτηθεί νέα σύμβαση, η οποία θα χρειαστεί να επικυρωθεί από τη Βουλή.

Η κατασκευάστρια κοινοπραξία "Ολυμπιακό μετρό",με εξώδικο που έστειλε χτες, κήρυξε έκπτωτη την εργολάβο εταιρία "ΕΥΔΟΜΟΣ ΑΕ",που είχε αναλάβει το συγκεκριμένο έργο και ζήτησε να αποχωρήσουν και οι 75 εργαζόμενοι εκεί. Η αιτιολογία που πρόβαλε ήταν οι καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου και αυτό όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι λένε ότιυποχρεώνονταν να δουλεύουν πολλές ώρες υπερωρία, αλλά και Σάββατα. Να σημειώσουμε ότι δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί Γενάρη.

Αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι, προχώρησαν χτες σε κατάληψη των γραφείων της κοινοπραξίας στο χώρο και σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να παραμείνουν στη δουλιά, αφού το έργο κατασκευής σκυροδέματος δεν έχει ολοκληρωθεί. Για το θέμα αυτό ορίστηκε για τη Δευτέρα, τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ η κοινοπραξία "θορυβημένη" από την κινητοποίηση, κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση τους συνδικαλιστές.

Οπως θα πει ο Ν. Ντάλλας,"η κινητοποίηση έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινοπραξίας, Μ. Σίμα,ο τελευταίος δεσμεύτηκε πως θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν στη δουλιά, άσχετα με το τι θα γίνει με την εργολαβική εταιρία. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα και για να πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι, αλλά και να παραμείνουν στη δουλιά, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ