Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διευρύνεται η μάχη για το ωράριο

Αποκλεισμός των καταστημάτων "Κωτσόβολος" σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

"Ανθρώπινο ωράριο, ανθρώπινη δουλιά - το Σάββατο στις 4 κλειστά τα μαγαζιά".Αυτό το σύνθημα θα αντηχήσει ξανά σήμερα έξω από τα καταστήματα του "Κωτσόβολου" σε Ομόνοια, Παγκράτι, Νέα Ιωνία και Περιστέρι, όπου ΕΒΕ και εμποροϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο διευρυμένο ωράριο που εφαρμόζει η επιχείρηση.

Αύριο Κυριακή, εκπρόσωποι των εργαζομένων στο εμπόριο θα συναντηθούν με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, το οποίο έχει ζητήσει συνάντηση και με τον υπουργό Εργασίας.

Ενόψει της συνάντησης, προχτές η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων του εμπορίου πραγματοποίησε σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί η βοήθεια του ΕΚΑ για το συντονισμό των κινητοποιήσεων και την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται για την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη, καθώς επίσης και να υιοθετήσει τις θέσεις τους για το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και όμορων νήσων Αιγαίου,τονίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι τα ωράρια των καταστημάτων διαμορφώνονται από τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, ενώ επισημαίνει ότι τα Σάββατα λειτουργούν ως τις 3μμ με κοινή απόφαση όλων των Εμπορικών Συλλόγων.

Και στη Θεσσαλονίκη

Σε αποκλεισμό των καταστημάτων ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στην Τσιμισκή και στη Σταυρούπολη προχωρούν σήμερα από τις 3.30 μμ και στη Θεσσαλονίκη οι εμποροϋπάλληλοι. Στο πλευρό τους θα βρεθούν μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους. Στην τελευταία, άλλωστε, ολομέλεια του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,μετά από αίτημα της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων,τέθηκε το θέμα προς συζήτηση και με την ομόφωνη γνώμη όλων των μελών της διοίκησης, αποφασίστηκε να στηριχτεί ενεργά ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων κατά των μεγαλέμπορων που θέλουν να καταργήσουν θεμελιώδεις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Στο θέμα έχει τοποθετηθεί και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης,που διευκρινίζει πως το ωράριο των καταστημάτων είναι συγκεκριμένο και καταδικάζει κάθε παραβίασή του.

Χτες στο ΕΚΘ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης για το θέμα και διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων. Μετά τη συνάντηση η ΟΒΣΘ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει οποιονδήποτε παραβιάζει το ωράριο που έχει διαμορφωθεί από τους φορείς των επεγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή της "στη θεμιτή και νόμιμη μορφή αντίδρασης των εμποροϋπαλλήλων στην προσπάθεια να τηρηθεί το ωράριο".

- Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα και στο Ηράκλειο Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ