Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ για την ΑΕΒΑΛ

"Η έλλειψη σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, το υψηλό κόστος παραγωγής, η αδυναμία διάθεσης του προϊόντος και οι αθρόες εισαγωγές λιπασμάτων, ήταν οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν τη βιομηχανία λιπασμάτων "ΑΕΒΑΛ" σε κατάρρευση, αποτέλεσμα μιας ανεύθυνης κι εγκληματικής πολιτικής δεκαετιών", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής γίνεται λόγος να τα αναλάβουν οι ίδιοι οι αγρότες, μέσω των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών Δ. Μακεδονίας που επιχειρείται να αναλάβουν τη διαχείριση της ΑΕΒΑΛ, κάτι που πιστεύουμε ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν".

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, τονίζει ότι για να εξυγιανθεί η βιομηχανία, πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τη ρύθμιση των χρεών για τα οποία δεν ευθύνονται οι Ενώσεις, να παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές της εταιρίας, να ενισχύσει την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό της και για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και να τη στηρίξει διαθέτοντας τα προϊόντα της και εκτός των συνόρων της χώρας. Ακόμα να μειώσει το κόστος παραγωγής και να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ