Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να στηθούν εστίες αντίστασης

Τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία της ΓΣΕΕ χαιρετίζει η Τοπική Επιτροπή Πάτρας της ΕΣΑΚ, καταγγέλλοντας την υπονομευτική στάση κυβερνητικών συνδικαλιστών

Σε συντονισμό του αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, της λιτότητας, της φτώχειας και της ανεργίας, καλεί τα σωματεία της Πάτρας η Τοπική Επιτροπή της ΕΣΑΚ,χαιρετίζοντας ταυτόχρονα "τους εργάτες και υπαλλήλους της πόλης μας για την αγωνιστική και μαζική παρουσία τους στην απεργία" της ΓΣΕΕ.Καλεί επίσης τους εργαζόμενους να "πρωτοστατήσουν, δημιουργώντας σε όλους τους χώρους εργασίας εστίες αντίστασης και πάλης μέσα από επιτροπές αγώνα".

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συμμετοχή στην προχτεσινή απεργία για το φορολογικό ήταν καθολική, εκεί που τα σωματεία είχαν ταξικό προσανατολισμό. Αντίθετα, η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και υποταγμένων συνδικαλιστών, που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ,αποτέλεσε "θλιβερή παραφωνία" στην αγωνιστική στάση των άλλων εργαζομένων. Σημειώνεται ακόμα ότι "ο στόχος είναι σαφής. Να μπει ταφόπλακα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να επικρατήσει σιωπή - σιωπή νεκροταφείου - στους εργάτες και υπαλλήλους για να περάσει η αντεργατική πολιτική".

Στη Λάρισα

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή των εργαζομένων αρκετών επιχειρήσεων της Λάρισας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Στις βιοτεχνίες ιματισμού "Ραπτέξ", "Ιωαννίδης Ράπτης", "Φουσίκας", "Σαμαράς", "Πατρωνίδης" η συμμετοχή ήταν 100%. Οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία "Ολυμπος" και στο Δήμο Λάρισας απέργησαν κατά 90%. Στον κλάδο του σκυροδέματος η συμμετοχή ήταν 80%, στη δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ 70%, στη ΔΕΠΤΟΛ 50% και στον ΟΣΕ 45%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ