Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Κρίσιμη η απεργία στις 5 του Δεκέμβρη

Σύσκεψη Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ σήμερα. Στο τέλος του μήνα, στην πανελλαδική διάσκεψη, η τελική διαμόρφωση του πλαισίου

Κομβικό σημείο στην πάλη των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 5 του Δεκέμβρη, καθώς, ταυτόχρονα, είναι και μια ευκαιρία για αναπροσανατολισμό του αγώνα, ως προς το περιεχόμενο και την κατεύθυνσή του.

Εκ των πραγμάτων, οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να αντισταθούν στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στο συνολικότερο «πακέτο» αντιδραστικών ρυθμίσεων που επιδιώκει να επιβάλει στο δημόσιο τομέα. Ωστόσο, τα αιτήματα που θα υιοθετήσει τελικά η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, πόσο θα τα παλέψει και για πόσο, εξαρτώνται άμεσα και αποκλειστικά από τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην κινητοποίηση και το περιεχόμενο που θα προβάλουν μέσα από αυτή.

Σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη Ομοσπονδιών, όπου θα συζητηθούν αυτά τα ζητήματα και η οργάνωση της κινητοποίησης. Χτες συνεδρίασε και η Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά τα θέματα θα κριθούν στο τέλος του Νοέμβρη, στην πανελλαδική διάσκεψη της ΑΔΕΔΥ.

Από την πλευρά του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, οι ταξικές δυνάμεις στην ΑΔΕΔΥ, θα δουλέψει με αποφασιστικότητα και πρόγραμμα ώστε η απεργία στις 5 του Δεκέμβρη και μαζική να είναι και με το περιεχόμενο που μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

Περιοδείες, συσκέψεις, συζητήσεις και κάθε άλλη μορφή που θα μπορέσει να ενεργοποιήσει τους εργαζόμενους, θα αξιοποιηθούν από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο δημόσιο για την επιτυχία αυτής της σημαντικής μάχης.

Δεδομένο είναι ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση. Η διεκδίκηση κατώτερου μισθού 350.000 δραχμών και η ανάλογη αναπροσαρμογή σε κάθε κατηγορία και κλιμάκιο, είναι ένα βασικό αίτημα που θέτει με επιμονή η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση στην ΑΔΕΔΥ. Το αίτημα αυτό δε χτυπά μόνον το 2,5% της εισοδηματικής κυβερνητικής πολιτικής για το 2003, αλλά αυτόματα θέτει διαφορετικούς όρους στη συζήτηση για το νέο μισθολόγιο, το οποίο μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί για να μην ικανοποιηθούν μια σειρά από αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

Στο χέρι των εργαζομένων είναι να ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα μισθολόγιο που θα συνδέει το μισθό με την παραγωγικότητα και θα εμπεριέχει όλες τις «ελαστικότητες» και τις ανατροπές που προβλέπει το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ». Από αυτούς εξαρτάται επίσης αν και κατά πόσον το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί σε αυτό που ονομάζεται δημόσια διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ