Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Μαζικότερη συμμετοχή

Οικοδόμο τον οικοδόμο, με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς, συνεχίζουν τα μέλη και τα στελέχη του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού» να απευθύνουν το κάλεσμα για την πιο πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου της Αθήνας. Με αμείωτο ρυθμό αλωνίζουν τα γιαπιά, τα μεγάλα εργοτάξια, τις γειτονιές της Αθήνας και καλούν τους οικοδόμους να υπερψηφίσουν το συνδυασμό, να ενισχύσουν το συνδικάτο τους και τον ταξικό προσανατολισμό του. Να δυναμώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να υψώσουν τείχος αντίστασης στην αντεργατική επίθεση που διευρύνεται από κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος όλων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Αντικείμενο των συζητήσεων που γίνονται αυτές τις μέρες στα γιαπιά είναι και η εξελισσόμενη επίθεση στο συνδικάτο από έναν συρφετό «εργατοπατέρων», που έχουν πέσει «με νύχια και με δόντια» για να εμποδίσουν τη μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες. Πρόκειται για διάφορους κυβερνητικούς καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές, με πρώτο τον πρόεδρο του ΕΚΑ, Γρ. Φελώνη. Κι από κοντά τους συνεταίρους τους στο ΣΥΝ και στην ΚΕΔΑ που ακολουθούν κατά πόδας σε όλες τις βρώμικες ενέργειες, με κεντρικό στόχο να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα των αρχαιρεσιών. Ολοι αυτοί, που εξαφανισμένοι το προηγούμενο διάστημα από το συνδικάτο και άγνωστοι στους οικοδόμους, δεν κρύβουν πως θέλουν και το Συνδικάτο Οικοδόμων υποταγμένο στις απαιτήσεις κυβέρνησης και εργοδοτών. Δεν είναι τυχαίο ότι δείχνουν να ενοχλούνται σφόδρα από το γεγονός πως ειδικά οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στην οικοδομή συσπειρώνονται στο συνδικάτο και ψηφίζουν μαζικά στις αρχαιρεσίες.


Η επίθεση που γίνεται στο συνδικάτο δε θα περάσει. Αρέσει δεν αρέσει στους «εργατοπατέρες», οι οικοδόμοι και μνήμη έχουν και αποφασισμένοι είναι να κρατήσουν γερό αυτό το αγωνιστικό μετερίζι. Γι' αυτό και θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες κι ο τελευταίος εργάτης που φτύνει αίμα καθημερινά στην οικοδομή. Ο,τι χρώμα κι αν έχει, όποια θρησκεία κι αν πιστεύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ