Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν
  • Ακαρπη για άλλη μια φορά η συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον υπουργό Παιδείας. Μεγάλη συμμετοχή την πρώτη μέρα της απεργίας
  • Απεργία διαρκείας μετά τα Χριστούγεννα, αποφάσισαν οι καθηγητές

Αποφασισμένοι για συνέχιση του αγώνα εμφανίζονται δάσκαλοι και καθηγητές, που προχωρούν σε απεργίες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ηδη, η Ολομέλεια των Προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) ενέκρινε την πρόταση της Ομοσπονδίας Καθηγητών για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 Γενάρη,ενώ από σήμερα μέχρι την Πέμπτη συνεδριάζουν οι διδασκαλικοί σύλλογοι, προκειμένου να συζητήσουν την εισήγηση της ΔΟΕ για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, ξεκινώντας από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη.

Χτες, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του Λεκανοπεδίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια, φωνάζοντας τα συνθήματα "Δάσκαλος φτωχός, αμόρφωτος λαός" και "15% για την παιδεία",πορεύτηκαν προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον πρόεδρο της Βουλής, τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και τα πολιτικά κόμματα. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των δασκάλων και νηπιαγωγών εξέφρασε εκ μέρους των καθηγητών ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, Γερ. Αρσένη,για να εισπράξει "συμπάθεια και κατανόηση", αλλά καμία δέσμευση πάνω στα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Ο Θ. Γκεσούλης,μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, χαρακτήρισε εμπαιγμό την τακτική του υπουργείου να παραπέμπει τους εκπαιδευτικούς σε συνεχείς συναντήσεις και τόνισε ότι στα πλαίσια αυτής της πολιτικής δε θα βρεθούν λύσεις στα προβλήματα. "Η πολιτική αυτή τα γεννάει και τα αναπαράγει", τόνισε.

Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΔΟΕ τονίζει ότι θα λάβει υπόψη τις αρνητικές αυτές εξελίξεις στο σύνολο των αιτημάτων του κλάδου. Το ΔΣ της ΔΟΕ πρόκειται να συνεδριάσει την Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει την παραπέρα πορεία του κλάδου.

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ζητούν γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% και στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, νέο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις, θεσμοθέτηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατάργηση του αντιασφαλιστικού και αντισυνταξιοδοτικού θεσμικού πλαισίου, φορολογική ανακούφιση μισθωτών και συνταξιούχων, μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, σύγχρονη εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, διορισμό σε πρώτη φάση 5.000 δασκάλων, 2.000 νηπιαγωγών και τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με βάση το δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα της επετηρίδας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ