Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητικό "παρών" από τη Βόρεια Ελλάδα

Απεργία στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, προσυγκέντρωση στις 9.30 στην πλατεία Δικαστηρίων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Με 24ωρες απεργίες, στάσεις εργασίας και απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες απαντούν και οι εργαζόμενοι της Βόρειας Ελλάδας σήμερα στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και την αντεργατική οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Στη Θεσσαλονίκη,με απόφαση της διοίκησης του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανεργατική απεργία, συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς το ΥΜΑΘ. Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετέχει επίσης και η ΕΔΟΘ το νομαρχιακό της ΑΔΕΔΥ, που καλεί όλους τους δημόσιους υπάλληλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στις 9.30 η Συντονιστική Επιτροπή Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων διοργανώνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, νομοθέτηση της ΑΤΑ, κατοχύρωση του 35ωρου - 5νθήμερου - 7ωρου, και κλαδικές πολιτικής στήριξης της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Οπως τονίζει, επίσης, η Επιτροπή των Σωματείων, "η σημερινή 24ωρη απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου και να αποτελέσει βήμα καταδίκης του αντιλαϊκού φορομπηχτικού και αντιαναπτυξιακού προϋπολογισμού και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας και της ανεργίας, που επιτάσσει το Μάαστριχτ και το πρόγραμμα "σύγκλισης"". Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση απευθύνει επίσης και η ΣΕΑ των συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού.

Εικοσιτετράωρες, επίσης, απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν και τα Εργατικά Κέντρα Νάουσας και Κοζάνης,όπου θα πραγματοποιηθούν το πρωί συγκεντρώσεις και πορείες προς τις νομαρχίες, καθώς και των Σερρών,όπου με πρωτοβουλία των σωματείων το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πικετοφορία στο κέντρο της πόλης. Τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 11π.μ. - 3μ.μ. και συλλαλητήρια στις 5.30 το απόγευμα αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρα Κομοτηνής,Κιλκίς,Βέροιας,Κατερίνης,ενώ συλλαλητήρια την ίδια ώρα θα γίνουν και σε Αλεξανδρούπολη,Καβάλα,Ξάνθη και Φλώρινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ