Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιούνται οι αντιστασιακοί

Συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις την Παρασκευή

Προς όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές της ΠΕΑΕΑ απευθύνονται με ανακοίνωσή τους, από μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Ν. Τερζόγλου και ο γραμματέας Φ. Τσέκερης,με ευκαιρία τη συζήτηση που αρχίζει σήμερα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 1997.

"Η αναλγησία από μέρους της κυβέρνησης - τονίζεται στην ανακοίνωση - απέναντι στα προβλήματά μας όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά και εντείνεται. Στον κρατικό προϋπολογισμό 1997 μειώνεται το ποσό που καλύπτει το βοήθημα των αγροτών αντιστασιακών συνταξιούχων του ΟΓΑ από 22,5 δισεκατομμύρια, που ήταν φέτος, σε 5,5 δισεκατομμύρια, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παραδέχεται ότι ήδη ξαναπαίρνουν το βοήθημα μέχρι σήμερα πάνω από 44.000 αγρότες.

Είναι άγνωστο πώς θα καλυφθεί το απαιτούμενο ποσό. Υπάρχει κίνδυνος να το στερήσουν, με διάφορες δικαιολογίες, από μεγάλο αριθμό δικαιούχων αγροτών.

Ο κ. Σημίτης επίμονα δε δέχεται αντιπροσωπεία μας για να του εκθέσει ακόμη μια φορά τα αιτήματά μας. Ο μόνος δρόμος που μένει είναι να ενταθεί η πίεση πανελλαδικά".

Το Προεδρείο αποφάσισε την Παρασκευή 20-12-96 να πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα με πορεία στη Βουλή και εκτύπωση σχετικού υπομνήματος. Ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα διαδηλώσεις σ' όλες τις πόλεις της χώρας με πορεία προς τις Νομαρχίες και επίδοση σχετικού ψηφίσματος. Να επιδιωχτεί η συμπαράσταση των τοπικών μαζικών οργανώσεων των εργαζομένων. Να γίνει από τώρα συστηματική πλατιά ενημέρωση της κοινής γνώμης.

  • Για την Αττική τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ και οι συνεργαζόμενες ΕΑΜογενείς Ενώσεις καλούν όλους τους αγωνιστές στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κάνιγγος, την Παρασκευή 20-12-96 και ώρα 10 πμ.Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ