Πέμπτη 8 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ προσέφυγε η λιπασματοβιομηχανία ΣΙΓΚ, ζητώντας να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι στάσεις εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης! (σελίδα 20).

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 300 εργαζομένων, από τους 486 που απασχολεί, εκβιάζει για νέα δάνεια η Διεθνής Βιομηχανία Ενδυμάτων στην Καλαμάτα. Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια από την αρχή του χρόνου! (σελίδα 20).

ΠΩΣ,πόσο και γιατί μειώθηκαν το Φλεβάρη οι συντάξεις του ΙΚΑ! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ (σελίδα 22).

ΠΑΡΑ τις εξαγγελίες κατά καιρούς για βελτίωση της διαβίωσης φορέων και ασθενών από τον ιό του ΕΙΤΖ, η κοινωνία και η πολιτεία εξακολουθούν να αποστρέφουν το πρόσωπό τους στο πρόβλημα (σελίδα 23).

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις αποφάσισε την ύστατη στιγμή η ΟΜΕ-ΟΤΕ και με δεδομένη πλέον την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετοχοποίηση του Οργανισμού (σελίδα 27).

"ΚΟΜΜΕΝΟ και ραμμένο" στα μέτρα των μονοπωλίων της μεταφοράς και των μεγαλοεργολάβων είναι το καταστατικό της "ΕΡΓΟΣΕ", της υπό ίδρυση πολυμετοχικής θυγατρικής εταιρίας του ΟΣΕ (σελίδα 27).

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ αστυνομοκρατίας ζουν εδώ και μια βδομάδα οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, που αγωνίζονται για να αποτρέψουν την εγκατάσταση του εργοστασίου χρυσού στην περιοχή τους (σελίδα 24).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ