Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θάψιμο

Μια δυνατή φωνή ειρήνης και συνεργασίας ύψωσαν εκατοντάδες προσωπικότητες από την Ελλάδα και την Τουρκία. Η κοινή έκκληση των εκατοντάδων εκπροσώπων και από τις δύο χώρες, πανεπιστημιακών καθηγητών, εκπροσώπων κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, πολιτικών και άλλων αποτέλεσε την καλύτερη παρέμβαση, απάντηση προς όλους εκείνους, που, με κάθε τρόπο, έχουν βαλθεί να πείσουν τους δύο λαούς πως η λύση των όποιων διακρατικών εκκρεμοτήτων περνά μέσα από την τυφλή αντιπαράθεση.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για πολυσήμαντη πρωτοβουλία. Παρέμβαση που ξεπερνά το καλλιεργούμενο μίσος, αντιστρατεύεται την έχθρα και τον εθνικισμό. Φράζει το δρόμο σε αυτούς που παρεμβαίνουν, με ύφος επικυρίαρχου, στην περιοχή εφαρμόζοντας το "διαίρει και βασίλευε". Κι όμως, η πρωτοβουλία αυτή "θάφτηκε" από το σύνολο σχεδόν της έντυπης και από όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Οπως, άλλωστε, έγινε και με το Βαλκανικό Συνέδριο Ειρήνης, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

"Θάφτηκαν", γιατί το μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας απλώς δεν τους ταιριάζει. Δεν "κολλάει" στο πολεμοκάπηλο σκηνικό που έστησαν στα κανάλια τους. Δεν "πάει" στο κλίμα έντασης, που για δικούς τους λόγους θέλουν να συντηρούν. Πάντως, ας μη ματαιοπονούν. Η φωνή της ειρήνης και της συνεργασίας είναι τόσο δυνατή, που ό,τι και να κάνουν τελικά θα σκεπάσει τις κραυγές των γερακιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ