Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι αξιώσεις του ΣΕΒ

Οι αξιώσεις που πρόβαλαν οι βιομήχανοι, στην προχτεσινοβραδινή κλειστή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, στην οποία - αυτή τη φορά - εκλεκτή προσκεκλημένη από την κυβέρνηση ήταν η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιάσονα Στράτο.Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αφού σημείωσε πως "οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχαν, κατ' αρχήν, θετικό αντίκτυπο στο επιχειρηματικό κλίμα, καθώς έδωσαν το στίγμα μιας πολιτικής προσηλωμένης στο πρόγραμμα σύγκλισης", αξίωσε από την κυβέρνηση και την υπουργό Ανάπτυξης "αποφασιστική δράση σε καίριους τομείς, στους οποίους έχουν υπάρξει καθυστερήσεις".

Και προβάλλοντας με σαφήνεια τις αξιώσεις των βιομηχάνων, συνέστησε στην κυβέρνηση:

Πρώτον, "επιβάλλεται δραματική επιτάχυνση του ρυθμού των διαρθρωτικών αλλαγών". Και για να γίνει πιο σαφής, σημείωσε ότι "τώρα είναι η ώρα του κράτους", υπονοώντας την ανάγκη να παρθούν πρόσθετα μέτρα στην κατεύθυνση του "γενικού ξηλώματος κατακτήσεων των εργαζομένων", με περιορισμό του λεγόμενου "κράτους πρόνοιας". Βάφτισε την εκποίηση των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας "αναπτυξιακή επιλογή" και απαίτησε από την κυβέρνηση να προωθήσει"με ταχείς ρυθμούς την αποκρατικοποίηση της οικονομίας".

Δεύτερον, να ξεπεραστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην αξιοποίηση και απορρόφηση των κοινοτικών πόρων (από τα οποία ένα μεγάλο μέρος θα καταλήξει στις τσέπες των βιομηχάνων) με την "εφαρμογή νέων ευέλικτων διαδικασιών"...

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ παραπονέθηκε ότι... "η βιομηχανία αντιμετωπίζει άνισους όρους ανταγωνισμού" και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ