Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ
κυβέρνησης προς ΣΕΒ

Επιταχύνεται το ξεπούλημα των υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεων και το μοίρασμα των επιχορηγήσεων για τα χρηματοδοτούμενα έργα. Επαναλαμβάνουν το διαγωνισμό για την "Πειραϊκή - Πατραϊκή"

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση Σημίτη θα ικανοποιήσει και τις νέες προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων, αυτή τη φορά με... "αναπτυξιακά" μέτρα λιτότητας, απέσπασε η ηγεσία του ΣΕΒ από την υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου,η οποία μετείχε - ως η "εκλεκτή" προσκεκλημένη - στην προχτεσινοβραδινή κλειστή συνεδρίαση του ΣΕΒ.

Στα "παράπονα" του προέδρου του ΣΕΒ, Ι. Στράτου,ότι καθυστερεί απαράδεκτα η ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων του δημοσίου, η μείωση του κράτους, η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων κλπ., η Βάσω Παπανδρέου ανέλαβε τη δέσμευση:

  • Να προχωρήσει στην επιτάχυνση της "πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων", ώστε να προωθήσει με ταχύτερους ρυθμούς την εκποίηση των επιχειρήσεων που ελέγχονται από τον ΟΑΕ, την ΕΤΒΑ και τις άλλες κρατικές τράπεζες. Οι ιδιωτικοποιήσεις, είπε, "αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης" και ανακοίνωσε επανάληψη του διαγωνισμού για την εκποίηση της "Πειραϊκής - Πατραϊκής".
  • Να φροντίσει ώστε οι βιομήχανοι να τσεπώσουν το ταχύτερο δυνατό το μερίδιο των εκατοντάδων δισ. δραχμών από τα κοινοτικά κονδύλια και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Βάσω Παπανδρέου απηύθυνε και... "έκκληση" στην ηγεσία του ΣΕΒ να κινητοποιήσει τους βιομήχανους "για μια ανταγωνιστική και κοινωνικά δίκαιη ελληνική βιομηχανία και οικονομία"(!).


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ