Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πένθιμη διακοπή

Ξαφνικά και δυσάρεστα διακόπηκε η περιοδεία του υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου,στον Εβρο, το Σαββατοκύριακο. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φερών, Κώστας Χιονίδης (45 ετών), ενώ προσφωνούσε τον υπουργό, έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και εξέπνευσε. Ο καθηγητής Καρδιολογίας, Αγγελος Κέκες, πιθανολογεί για εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο ή ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

Ο υπουργός Πολιτισμού διέκοψε την περιοδεία για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να παραστεί στην κηδεία.

Σκοπός του ταξιδιού σου ήταν τα εγκαίνια του Δημοτικού Κινηματογράφου Διδυμοτείχου,το Σάββατο. Στα πλαίσια των εγκαινίων έγινε ημερίδα για το Δίκτυο Δημοτικών Κινηματογράφων, στην οποία ο Στ. Μπένος μίλησε για ανακατανομή των πόρων υπέρ της περιφέρειας και ίδρυση Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου.Στην Ορεστιάδα ο υπουργός συναντήθηκε με πολιτιστικούς φορείς και τοπικούς παράγοντες, ενώ στο Σουφλί ανακοίνωσε την πρόθεση του ΥΠΠΟ να υπογράψει μικρή σύμβαση 5 εκατομμυρίων για την αξιοποίηση του θερινού κινηματογράφου που διαθέτει η πόλη. Επίσης, ανακοίνωσε τη στήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σουφλίου,μέσω του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ