Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίσημα... "Ανοιχτό"

Ξεκίνησε το 1965 ως "Θέατρο Νέας Ιωνίας", το πρώτο λαϊκό περιφερειακό θέατρο. Ομως, ο Απρίλης του 67 του έβαλε λουκέτο. Το 1972 επαναλειτουργεί ως Ανοιχτό Θέατρο,αλλά από το 1975 και εξής τα χρόνια είναι χρόνια σιωπής. Το 1984 χαράζεται μια νέα πορεία και το σημείο Κάλβου και Γκύζη, σε αυτά τα 12 χρόνια,είναι πια συνυφασμένο με την ιστορία, την παρουσία του "Ανοιχτού Θεάτρου".

Αυτά τα 12 χρόνια, γιορτάζουν φέτος ο Γιώργος Μιχαηλίδης και οι συνεργάτες του. Και η αποψινή επίσημη πρεμιέρα (9μμ) για το έργο "Το Ξύπνημα της Ανοιξης" του Φρανκ Βέντεκιντ είναι αφιερωμένη στα 12 όμορφα θεατρικά χρόνια.

Η πρεμιέρα - γιορτή συνοδεύεται από ένα καλαίσθητο 16σέλιδο λεύκωμα,στο οποίο περιέχεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 19 συνολικά έργα που ανέβηκαν, σε 1.598 παραστάσεις.Και ακόμα κείμενα, αφιερωμένα στο θέατρο, των: Διονύση Φωτόπουλου, Θόδωρου Αντωνίου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Κικής Δημουλά, Παύλου Μάτεσι, Ματθαίου Μουντέ, Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα, Μίμη Ανδρουλάκη, Αγγελου Δεληβοριά, Μάνου Στεφανίδη, Πέτρου Μάρκαρη και τουΘανάση Βέγγου.Ο Ι. Καμπανέλλης γράφει χαρακτηριστικά: "Αν με ρωτούσαν τι είναι εκείνο που πιο πολύ χαρακτηρίζει το "Ανοιχτό Θέατρο" θα απαντούσα: ο χώρος της σκηνής (!) που του χαρίστηκε ίση ή και μεγαλύτερη έκταση από εκείνη που δόθηκε για τις θέσεις των θεατών".

Να θυμίσουμε ότι "Το Ξύπνημα της Ανοιξης" ανεβαίνει σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη,σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση και μουσική Θόδωρου Αντωνίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ