Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο χρόνος της ... Αννας

Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα έχει στην πολιτιστική της ατζέντα η εκπομπή"Συνεικόνες". Και πρώτα, το "λόγο" και τη "θύμηση" μιας ξεχωριστής γυναίκας και προσωπικότητας, όπως είναι η Αννα Σικελιανού.Οι "Συνεικόνες" παρουσιάζουν το καινούριο βιβλίο της Αννας Σικελιανού, που έχει τίτλο "Ενα τραπέζι θυμάται". Στο ολιγοσέλιδο αυτό βιβλίο, η συγγραφέας ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική γραμμή από το προηγούμενο βιβλίο της, "Η ζωή μου με τον Αγγελο". Η Αννα Σικελιανού διαβάζει αποσπάσματα, από τη νέα της δημιουργία και ανατρέχει στις μνήμες της.

Η πολιτιστική εκπομπή, στη συνέχεια, θα βρεθεί στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας. Εκεί παίζεται το έργο του Μπ. Στράους "Ο χρόνος και το δωμάτιο". Ο σκηνοθέτης της παράστασης Μίνως Βολανάκης και η θιασάρχης και πρωταγωνίστρια Μπέττυ Αρβανίτη,στη συνέντευξή τους στην Αθηνά Καμπάκογλου, μιλούν για την τετράχρονη συνεργασία τους και για το πρωτοποριακό αυτό έργο, που ανέβηκε στη χώρα μας, μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το έργο του "Ανθρώπινα και απάνθρωπα πρόσωπα της γραφής", παρουσιάζει στις "Συνεικόνες" ο ζωγράφος Κώστας Γιαλίνης.Ο καλλιτέχνης συζητά με τη δημοσιογράφο Ιφιγένεια Τσαντίλη για τη μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας και τη σημασία της διάσωσής της.

Η εκπομπή θα κλείσει με υπέροχους μουσικούς ήχους, από μια μελωδική φωνή, όπως είναι η φωνή της Σαββίνας Γιαννάτου.Η Σαββίνα Γιαννάτου ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο ισπανοεβραϊκά τραγούδια, από την τελευταία της δουλιά που έχει τίτλο "Ανοιξη στη Σαλονίκη" και μιλά με την Αννα Βλαβιανού. Η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι του Δημήτρη Καψωμένου και η διεύθυνση παραγωγής του Στέλιου Μακρή (ΕΤ-1 18.20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ