Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Ταραγμένη η επόμενη μέρα

Νικητής ο Ολυμπιακός στο ήρεμο ντέρμπι των αιωνίων. Φούντωσε η φημολογία για αντικατάσταση του Μάλκοβιτς. Κρίσιμο το αυριανό ντέρμπι

Το πρώτο βήμα για τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του πρωταθλητή έκανε ο Ολυμπιακός. Ευκολότερα του αναμενομένου, οι Πειραιώτες νίκησαν τον Παναθηναϊκό με 21 πόντους διαφορά, εξασφαλίζοντας κατά 99% πλεονέκτημα έδρας έναντι όλων των αντιπάλων τους στην περίοδο των πλέι οφ. Για να το χάσουν θα πρέπει στα εναπομείναντα εφτά παιχνίδια να ηττηθούν τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Ηταν το πρώτο ντέρμπι των αιωνίων στην επαγγελματική κατηγορία που κύλησε και τελείωσε σε ήρεμο κλίμα. Η ήττα δεν αποδόθηκε στη διαιτησία και ο ηττημένος συνεχάρη το νικητή. Υπάρχει βέβαια το αυριανό παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Οι μεν "πράσινοι" υπόσχονται ρεβάνς εντός του αγωνιστικού χώρου, οι δε "ερυθρόλευκοι" παραδέχονται ότι θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι με μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας. Πάνω απ' όλα θα είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ, στοιχείο που απουσίαζε από το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι γνωρίζει να κερδίζει τα δύσκολα παιχνίδια. Με όπλο την άμυνα και ηγέτη στην οργάνωση του παιχνιδιού τον Ρίβερς, έφερε με το παιχνίδι του στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Και δεν ήταν λίγες. Από τη μια πλευρά υπήρχε ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα, κι από την άλλη μερικά μεγάλα ονόματα με χαραγμένα επάνω τους όλα τα συμπτώματα από το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Ο Μπ. Μαλίκοβιτς για πρώτη φορά σε παιχνίδι με αντίπαλο τον Ιωαννίδη, έδειχνε ανήμπορος να παρέμβει στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο Βράνκοβιτς σε άσχημη φυσική και ψυχολογική κατάσταση, ο Γιαννάκης χωρίς δυνάμεις, ο Οικονόμου εφησυχασμένος στις δάφνες από το παιχνίδι με τη Μακαμπί, οι Εσθονοί, Σοκ, Κούουσμα εκτός κλίματος και ο Ουίλκινς χωρίς δυνάμεις, μετατράπηκαν σε σάκο του μποξ για τα νέα παιδιά του Ιωαννίδη.

Το κλίμα στο "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού δεν είναι το καλύτερο και θα γίνει ακόμα χειρότερο σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στο αυριανό παιχνίδι. Ηδη κάποιοι εμπλέκουν στα σενάριά τους και το Σέρβο προπονητή, υποχρεώνοντας τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Π. Γιαννακόπουλο να δηλώσει: "Δε θέλω ούτε καν να σχολιάσω ψέματα και ανακρίβειες. Την πολιτική την καθορίζω εγώ και κανείς άλλος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ