Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΣΜΑΝ
Υποτάχτηκε η ΟΥΕΦΑ

Αποδέχτηκε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την "απελευθέρωση"

Πλήρως χαμένη βγήκε από τη διαμάχη της με την ΕΕ η ΟΥΕΦΑ. Αναγκάστηκε να υποταχθεί στις επιταγές της και πλέον ελπίζει μόνο στην καλή πρόθεση των σωματείων.

Χτες η αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, που συνεδρίασε στο Λονδίνο, αποφάσισε να άρει άμεσα όλους τους περιορισμούς που είχε θέσει στον αριθμό ποδοσφαιριστών από και προς στις χώρες μέλη της ΕΕ.

Ετσι η ΟΥΕΦΑ συμμορφώθηκε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με την υπόθεση Μποσμάν, καθώς επίσης και στο τελεσίγραφο των αρμόδιων επιτρόπων "εφαρμογή ή κυρώσεις".

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΟΥΕΦΑ, η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή. Πάντως η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αναμένει από τους συλλόγους εθελοντική εφαρμογή των ως χτες υφισταμένων κανονισμών, δηλαδή, του 3+2, μέχρι το τέλος της περιόδου.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Γιόζεφ Μπλάτερ, είχε αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, αναφορικά με τη νομιμοποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας. Οπως ανέφερε στέλεχος της ΕΠΟ, ο ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έγινε έξαλλος. Κατηγόρησε την Ομοσπονδία για εμπαιγμό της ΦΙΦΑ σε συνεργασία με την κυβέρνηση και υπαινίχθηκε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ