Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ
Ονειρα για 6άδα

Ικανοποίηση για την κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά

"Πάμε 6άδα;" Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στην Εθνική ομάδα πόλο που πέρασε πανηγυρικά στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα. Η κλήρωση - λαχείο που είχε στον όμιλό της της επιτρέπει να κάνει όνειρα για εξάδα στην Ατλάντα. Αντίπαλοί μας θα είναι οι Ιταλία, Ουκρανία, Κροατία, Ρουμανία και ΗΠΑ για να διεκδικήσει μια από τις 4 πρώτες θέσεις που θα οδηγήσουν σε πρώτη φάση στους "8". Ο πρωτομάστορας της επιτυχίας ομοσπονδιακός τεχνικός, Κούλης Ιωσηφίδης, τονίζει: "Δεν υπάρχουν καλές και κακές κληρώσεις. Ολα θα εξαρτηθούν από τις δικές μας εμφανίσεις". Χτες στο αεροδρόμιο στην υποδοχή της ομάδας ήταν οι Α. Φούρας - Γ. Βασιλακόπουλος. Ο πρώτος

δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το πόλο πάντα μας κάνει περήφανους. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία γενικά για τον ελληνικό αθλητισμό. Η πολιτεία θα σταθεί δίπλα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια". Ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Μαυρωτάς είπε: "Σε όλα τα ματς είμαστε πολύ σοβαροί και πειθαρχημένοι. Στα δύσκολα η Εθνική δείχνει τον πραγματικό της εαυτό". Με τη σειρά του ο Κ. Ιωσηφίδης δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των παικτών του: "Θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Ηταν παλικάρια και δίκαια φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία".Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό της περασμένης Κυριακής έχασε 7-2 από την πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία και πήρε τελικά τη δεύτερη θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του Βερολίνου. Το Σάββατο στον ημιτελικό η ελληνική ομάδα είχε κερδίσει την Ολλανδία με 7-6.

Ο Μάκης Βολτυράκης αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας των αγώνων.

  • Τη βελγική Σεντάλ, την ολλανδική Νιρέους και τη γερμανική Μπερλίν θα βρει στο δρόμο της η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που πέρασε τους "8" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στο τουρνουά που έγινε στον Πειραιά ο Ολυμπιακός κέρδισε στον τελικό τη Μεντιτεράνεο της Ισπανίας με 8-4, ενώ στον ημιτελικό είχε κερδίσει την τσέχικη Σλάβια Πίλσεν με 9-4.

Η ελληνική ομάδα κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο και οι αγώνες θα γίνουν στη γαλλική πόλη Νανσί 13 - 17 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ