Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Χώρια οι δικέφαλοι

Η ΑΕΚ κληρώθηκε με Αθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα

Ο Αθηναϊκός ήταν τελικά ο άτυχος της χτεσινής κλήρωσης για τον καταρτισμό των ζευγαριών στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Το νούμερο δύο που αντιστοιχούσε στους "Λόρδους" (μετά την άρνηση του Μ. Τροχανά να "διαλέξει") τράβηξε ο γγ της ΕΠΟ, Γ. Θωμαϊδης, αφού λίγο πριν το νούμερο ένα (ΑΕΚ) είχε "επιλέξει" ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Ευρ. Ρεβελάκης.

Ετσι πραγματοποιήθηκε (μάλλον "τραγικά") η ευχή του Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος μετά τον αγώνα της Κυριακής με τον Απόλλωνα, εξέφρασε την επιθυμία να μην αντιμετωπίσει και στο κύπελλο την "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Η ανάδειξη του πρώτου ζευγαριού καθόριζε αυτόματα και το έτερο ζεύγος. Η μόνη εκκρεμότητα ήταν ποιος θα είναι γηπεδούχος. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Κ. Ορφανός, τράβηξε τον αριθμό που αντιστοιχούσε στον Απόλλωνα και έτσι ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Ριζούπολη. Οι αγώνες θα γίνουν 28/2 και 13/3.

Πλην του Αθηναϊκού όλοι οι υπόλοιποι είναι μάλλον ευχαριστημένοι. Η ΑΕΚ (ας μην δηλώνεται επίσημα) διότι δε θα ταξιδέψει εκτός Αθήνας και οι άλλοι δύο επειδή την απέφυγαν.

ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ: "Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι θα έχουμε εύκολη δουλιά. Ο Αθηναϊκός είναι δυνατή ομάδα, ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό. Ολες οι ομάδες είναι δυνατές και στον ημιτελικό αποκτάς ένα επιπλέον κίνητρο".

ΟΡΦΑΝΟΣ: "Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ο αντίπαλος. Θεωρητικά είναι καλύτερη η κλήρωση από το να μας έπεφτε η ΑΕΚ. Η πρόκριση θα κριθεί από τους δύο αγώνες".

Στο δικέφαλο του βορά ελπίζουν να φτάσουν στον τελικό και ταυτόχρονα η Ενωση να πάρει το πρωτάθλημα, ώστε να βγουν στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Να επισημανθεί πάντως ότι όπως όλα δείχνουν ο επαναληπτικός αγώνας Απόλλωνα - ΠΑΟΚ δε θα γίνει στην Τούμπα, αφού θεωρείται βέβαιη η τιμωρία του ΠΑΟΚ λόγω των επεισοδίων στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

  • Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μ. Τροχανάς, σε μια έξαρση αβροφροσύνης δήλωσε στον Κ. Ορφανό πως αν αντίπαλοι στον τελικό είναι οι δύο δικέφαλοι, τότε η "Ενωση" θα ζητήσει χωρίς κλήρωση να διεξαχθεί ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μπάγεβιτς όταν ρωτήθηκε από το "Ρ", με φανερή την προσπάθεια (ανεπιτυχή τελικά) να διατηρήσει την ψυχραιμία του, σχολίασε: "Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον τελικό. Αν έρθει εκείνη η ώρα θα δούμε. Δεν είναι σοβαρό να μιλάμε από τώρα".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου χαμογελώντας απάντησε: "Ο ΚΑΠ προβλέπει κλήρωση και αυτό θα κάνω. Γράψτο όπως στο λέω"...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μποροβήλος στο Καυταντζόγλειο (1997-12-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-05-15 00:00:00.0)
Αρχισε το ντέρμπι... (1996-03-22 00:00:00.0)
Παίζουν μια χρονιά (1996-03-13 00:00:00.0)
Παραμονεύουν οι διώκτες (1996-02-04 00:00:00.0)
Μονομαχίες σε Τούμπα, Ηράκλειο (1996-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ