Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μας αφορά όλους

Τα μπλόκα της Κατοχής ξαναζωντάνεψαν χτες, στην Ελλάδα του "εκσυγχρονισμού" και του νέου "ύφους". Οι "οραματιστές" του κράτους "δικαίου" αποκάλυψαν, ότι η αντίληψή τους περί επιβολής της τάξης, περνάει μέσ' απ' την τυφλή, ωμή και απροκάλυπτη βία. Οι ιδέες τους, περί κοινωνίας της "ανοχής", της "συνοχής" και της "ελευθερίας" φαίνεται πως έχουν και μια ισχυρή δόση ρατσισμού και εντεταλμένους φορείς, κάποιους κουκουλοφόρους Ράμπο.

Τα όσα έγιναν χτες στον Ασπρόπυργο, δεν αφορούν μόνο τους Τσιγγάνους, που τα υπέστησαν. Αφορούν όλους μας. Το μήνυμα, που έστειλαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι ανατριχιαστικό και κυνικό: Σήμερα αυτοί - αύριο εσείς. Κι ας μη διανοηθούν, οι πολιτικοί προϊστάμενοι των "τρομοκρατών", με τα μυδράλια και τα στιλέτα, να μιλήσουν, για επιχείρηση αποκατάστασης της τάξης. Για ποια τάξη μπορεί να μιλούν οι δυνάμεις της επιδρομής ενάντια σε "ό,τι κινείται"; Η μήπως δεν ξέρουν, ότι η τυφλή βία, μόνο μεγαλύτερη βία μπορεί να γεννήσει;

Δύο είναι οι μόνες επιλογές, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση: Η καταδικάζει απερίφραστα τις χτεσινές, κατοχικές εικόνες και παίρνει αυστηρά μέτρα, για όσους έδωσαν τις σχετικές εντολές, ή νομιμοποιεί με τη στάση της τη βαρβαρότητα, τη μαζική, τυφλή και απάνθρωπη βία και τρομοκρατία. Αλλο δρόμο δεν έχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ