Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Δε χωράει εφησυχασμός

Πικετοφορία στους δρόμους του Πειραιά και συγκέντρωση καταδίκης της πολιτικής του "διαίρει και βασίλευε" πραγματοποίησαν χτες οι φίλοι της ειρήνης στο πρώτο λιμάνι της χώρας

Πικετοφορία στους δρόμους του Πειραιά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης "της ωμής πρόκλησης της Τουρκίας, που με την απροκάλυπτη κάλυψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ δημιουργεί στο Αιγαίο ένταση, αμφισβητώντας διεθνείς συμφωνίες και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας", πραγματοποίησαν χτες το βράδυ, στην πλατεία Κοραή, φίλοι της ειρήνης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

"Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο - Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ", έγραφε το πανό, που μέλη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη κρατούσαν στην αρχή της πικετοφορίας. "Οχι δαπάνες πολεμικές", "Ναι στη φιλία των λαών", έγραφαν άλλες πικέτες και πανό που ακολουθούσαν με τα μέλη των επιτροπών Ειρήνης των Δήμων Περάματος, Πειραιά, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Κοκκινιάς, Κορυδαλλού και Ρέντη που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Εκεί ήταν και οι Δημοτικές Κινήσεις "Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου", "Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας" και "Πειραιάς - Αναγέννηση", αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Πειραιά, των Συνταξιούχων του Μετάλλου, της ΠΕΑΕΑ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Πειραιά. Για να καταγγείλουν την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", που εφαρμόζει η "Νέα Τάξη" των ιμπεριαλιστικών κύκλων.

Για να απαιτήσουν "πολιτική πυγμής" από την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους "συμμάχους", γιατί η εθνική κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία δεν παζαρεύονται.

Για να απαντήσουν σε κάθε πολεμοχαρή και εθνικιστική προσπάθεια απ' όπου κι αν προέρχεται, γιατί οι λαοί θέλουν να ζήσουν ειρηνικά, χωρίς προστάτες. "Το μεγαλύτερο καθήκον που πρέπει να υλοποιήσουμε είναι το δυνάμωμα του κινήματος ειρήνης στον Πειραιά", σημείωσε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας της ΠΕΔΥΕ, Στάθης Παπακωνσταντίνου."Πλαισιώστε τις Επιτροπές Ειρήνης της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη που έχουμε σε όλους τους δήμους της περιοχής. Οι καιροί είναι δύσκολοι, σημείωσε, και θα βρεθούμε πάλι σύντομα να υπερασπιστούμε την ειρήνη από τα σχέδια του ΝΑΤΟ, που θέλει να υποκαταστήσει τον ΟΗΕ. Δε χωράει εφησυχασμός. Πρέπει να απαντήσουμε στο δίλημμα υποταγή στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού ή αντίσταση και ανατροπή της!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ