Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση των ταμείων

Σε απόφαση για ενιαία αντίσταση στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - μεγαλοεκδοτών, που οδηγούν ουσιαστικά σε αδιέξοδο τα ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο και στην κατάργηση στην πράξη του αγγελιόσημου, κατέληξε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου,που έχουν συγκροτήσει τα συνδικάτα του κλάδου. Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση της τροπολογίας που έχει ετοιμάσει σχετικά με την είσπραξη και την απόδοση του αγγελιόσημου, για το λόγο ότι η τροπολογία αυτή πλήττει τα συμφέροντα των εργαζομένων και προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα συναντήσει την αντίθεση των οργανώσεων των συνδικάτων στον Τύπο. Ζητά, επίσης, την παράταση της αναστολής της εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του νόμου 2328/95 (νόμος Βενιζέλου), ώστε να δοθεί η ευκαιρία συζήτησης εξ αρχής του θέματος του αγγελιόσημου. "Οι εργαζόμενοι στον Τύπο - καταλήγει το Συντονιστικό - είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν από κοινού το αγγελιόσημο".

Σήμερα εξάλλου συνεδριάζει για το ίδιο θέμα η διοίκηση της Ομοσπονδίας των Δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ), ενώ σε χτεσινή συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ συζητήθηκε σειρά προτάσεων για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι οποίες - όπως υπογραμμίστηκε - θα πρέπει να καταλήξουν σε συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση,αν κυβέρνηση και συγκροτηματάρχες επιμείνουν στις μεθοδεύσεις τους.

Και ενώ εκκρεμεί αίτημα των συνδικάτων για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στα ταμεία των εργαζομένων δεν μπαίνει ουσιαστικά δραχμή από τις αρχές του χρόνου από το αγγελιόσημο, ενώ ορισμένοι μεγαλοσυγκροτηματάρχες δεν καταβάλλουν ούτε τις δόσεις από τη ρύθμιση χρεών που έγινε πρόσφατα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ