Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛ. ΜΠΛΑΧΙΝ
Νέες συνθήκες ανταγωνισμού

"Δε θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα υψηλά κασέ στην Ευρώπη δύσκολα θα επιτρέψουν την έλευση παιχτών εγνωσμένης αξίας. Μόνο 2 - 3 ΠΑΕ έχουν τις οικονομικές δυνατότητες, αλλά και αυτές όχι για πρωτοκλασάτα ονόματα.

Πιστεύω ότι δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια, γιατί οι πολύ καλοί παίχτες θα τις προτιμήσουν για την ιστορία και τις προοπτικές που παρέχουν. Για την Εθνική σαφώς αποτελεί ντεζαβαντάζ αφού θα μειωθούν οι επιλογές.

Η δυνατότητα άμεσης εφαρμογής δημιουργεί πλεονέκτημα σε ορισμένες ομάδες και ανισότητα στο πρωτάθλημα. Οι όροι διεξαγωγής του δεν πρέπει να αλλάζουν κατά τη διάρκεια.

Από την άλλη, αν γίνουν οι σωστές επιλογές ξένων και έρθουν παίχτες που θέλουν να προσφέρουν και όχι απλώς να βγάλουν λεφτά, θα βοηθήσουν. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν άνεργοι οι Ελληνες. Αυτό θα αποτελέσει κίνητρο να δουλέψουν περισσότερο. Θα υπάρξει συναγωνισμός, κάτι που μπορεί να βοηθήσει ως έναν βαθμό, γιατί οι Ελληνες έχουν ταλέντο αλλά λάθος νοοτροπία.

Εκείνο πάντως που θα πρέπει να γίνει πρώτα είναι αλλαγή στον τρόπο ζωής και σκέψης. Να υπάρξει δηλαδή υποδομή και οργάνωση ώστε να παράγει δικούς της παίχτες και να καλυτερέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ