Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μ. ΦΩΤΙΟΥ
"Δίκοπο μαχαίρι"

"Θα αποτελέσει την αρχή για αλλαγή στο νόμο που αφορά τις μεταγραφές. Θα αρθούν οι περιορισμοί στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Σήμερα η ΕΠΑΕ απαγορεύει να είναι μικρότερο από ένα χρόνο και μεγαλύτερο από πέντε. Θα πρέπει πλέον να μπορεί κάποιος να κάνει συμβόλαιο ακόμα και εβδομαδιαίο όπως π.χ. στην Αγγλία. Επίσης να επιτραπεί ο δανεισμός.

Αυτή η ιστορία είναι δίκοπο μαχαίρι. Οι παίχτες από την Ευρωπαϊκή Ενωσηείναι ακριβοί για τα οικονομικά των ελληνικών ομάδων. Εξαίρεση αποτελούν 2-3 ομάδες, που όμως δεν μπορούν να αποκτήσουν πληθώρα παιχτών εγνωσμένης αξίας. Θα πάρουν 1-2. Μοιραία θα καταλήξουμε σε ποδοσφαιριστές δεύτερης διαλογής από χώρες της ΕΕ ή θα μείνουμε στα γνωστά.

Οπως και στο μπάσκετ θα δημιουργηθεί η Σούπερ Λίγκα με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα όπως και τα υπόλοιπα. Βέβαια θα υπάρξουν αντιδράσεις λ.χ. από τις 30 χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ Θα υπάρξει αναταραχή και δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσει η ΟΥΕΦΑ.

Τα ελληνικά σωματεία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα ευρωπαϊκά. Η υπόθεση Μποσμάν δε θα επηρεάσει σημαντικά την Ελλάδα, λόγω έλλειψης χρημάτων. Θα περιοριστούμε πάλι σε λίγη Ρουμανία, πολλή Γιουγκοσλαβία, Πολωνία και ίσως Αλβανία.

Δε χρειάζεται πανικός και άγχος. Η εθνική δε θα επηρεαστεί. Επιτέλους ας γίνουν οι Ελληνες ποδοσφαιριστές αντάξιοι των δυνατοτήτων τους, αλλάζοντας νοοτροπία. Ας καταλάβουν πως για να κάνεις καριέρα, ειδικά στο εξωτερικό, χρειάζεται θυσία και όχι... πλατεία. Ας βγουν έξω να αγωνιστούν μαζί με μεγάλους παίχτες, να αποκτήσουν εμπειρίες και να δημιουργήσουν ισχυρή Εθνική. Οπως η Ρουμανία και η Ολλανδία πολλοί παίχτες των οποίων αγωνίζονται στο εξωτερικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ