Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΤ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Νοθεύεται το πρωτάθλημα

"Η απόφαση αυτή έπρεπε να είχε προσβληθεί όταν ξεκίνησε η συζήτηση του νόμου που αφορά την απελευθέρωση των εργαζομένων. Τότε η ΟΥΕΦΑ έπρεπε να επέμβει για να εξαιρεθεί το ποδόσφαιρο. Δεν έγινε και θεωρώ πως η Συνομοσπονδία ήταν συνεργός σε αυτή την απόφαση. Ολες οι μετέπειτα ενέργειες ήταν για το θεαθήναι.

Ανοίγει ο δρόμος σε πολύ σύντομο χρόνο να δημιουργηθεί η Σούπερ Λίγκα. Εκεί στοχεύει η ΟΥΕΦΑ, γιατί από το πρωτάθλημα έχει υπερκέρδη για μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες και τηλεόραση. Ετσι ερμηνεύεται η μη παρέμβαση της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Κάθε ομάδα ανάλογα με το βαλάντιό της θα κοιτάξει να ισχυροποιηθεί με ξένους, αφού τα οικονομικά οφέλη και η συμμετοχή στη Λίγκα είναι σπουδαίο κίνητρο. Δεν πιστεύω λοιπόν πως θα ισχύσει και η "συμφωνία κυρίων". Μιλάμε για κομφούζιο. Το πιο θλιβερό μάλιστα είναι πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πάψει να έχει χρώμα, ομορφιά και ισχύ.

Ασφαλώς αποτελεί πλήγμα για τις Εθνικές ομάδες όλων των κρατών και ιδιαίτερα των μικρών κρατών όπως η Ελλάδα. Αναφορικά με τα πρωταθλήματα θα υπάρξει μεγαλύτερη νοθεία. Ισως και αδιαφορία των φιλάθλων, κάτι που στην Ελλάδα ήδη υφίσταται, αφού θα μπορεί από την τηλεόραση να παρακολουθεί παιχνίδια από τη Λίγκα. Πιστεύω μάλιστα ότι το "υπερπρωτάθλημα" θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη διετία.

Υπάρχει όμως και κοινωνική νοθεία στον βωμό αυτής της άποψης για ενωμένη Ευρώπη, με κοινό νόμισμα χωρίς σύνορα που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει. Μέσα από αθλητισμό και ποδόσφαιρο γίνεται μια εύκολη προώθηση αυτών των σχεδίων.

Μην ξεχνάτε πως η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή. Αρα όποια ομάδα έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για να ωφεληθεί. Είτε στην προσπάθεια παραμονής, είτε πρωταθλητισμού. Αρα υπάρχει ένα είδος νοθείας μεσούντος του πρωταθλήματος.

Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί πολύ. Οι καλοί ποδοσφαιριστές, αυτοί που κάνουν τη διαφορά, πέρα από τα χρήματα θα επιλέγουν ομάδες με προϊστορία και μεγάλες δυνατότητες.

Ο αθλητισμός πλέον σε πλήρη μορφή εμπορευματοποίησης χρησιμοποιείται για κέρδη από μεγάλες εταιρίες. Το ρεζουμέ της ιστορίας αυτό είναι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ