Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Θείο"... κέρδος

Το αποκάλυψε ήδη ο "Ρ". Βγαίνουν "στο σφυρί" από την Ιερά Μονή Πεντέλης πάνω από 3.000 στρέμματα αναδασωτέας δασικής έκτασης στον Κοκκιναρά. Με το πρόσχημα της αξιοποίησής τους, παραδίδονται βορά στα νύχια των μεγαλοεργολάβων. Φαίνεται ότι η μείωση των "πνευμόνων" πρασίνου, που επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών του Λεκανοπεδίου, δεν πτοεί κάποιους παράγοντες της Εκκλησίας μας, που αδιαφορούν για την υγεία του "ποιμνίου" τους. Το κέρδος είναι πάνω απ' όλα!

Το έργο της "ανάπτυξης" της περιοχής θ' αναλάβει η εταιρία που θα πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό, ο οποίος έχει ήδη προκηρυχτεί. Η πρώτη της ενέργεια θα είναι ο αποχαρακτηρισμός αυτών των εκτάσεων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το "αναπλαστικό" έργο που θα επιτελέσουν οι μπουλντόζες.

Η εταιρία που συνέταξε τη μελέτη "αξιοποίησης" δεν πήρε υπόψη της τους χάρτες του δασικού κτηματολογίου. Ορισμένοι δε από τους όρους του διαγωνισμού αντίκεινται στη νομοθεσία, αφού γίνεται προσπάθεια να μεταβιβαστεί αναδασωτέα έκταση τη στιγμή που ο νόμος το απαγορεύει.

Να περιμένουμε κάποια απάντηση από την Εκκλησία ή τις μπουλντόζες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ