Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Νέο σίριαλ η "επιστροφή Παπανδρέου"

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Α. Παπανδρέου και ο ρόλος του στο εσωκομματικό πεδίο απασχολούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα ο "προβληματισμός" γύρω από αυτό το θέμα χρησιμοποιείται από κυβέρνηση και ΜΜΕ για αποπροσανατολισμό των λαϊκών μαζών.

Αν και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον προκλήθηκε μια αμηχανία μετά τις δηλώσεις του Τηλ. Χυτήρη,αρκετά κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι "ο ρόλος που ταιριάζει στον Α. Παπανδρέου είναι αυτός του συμβόλου ενότητας του ΠΑΣΟΚ και πέραν αυτού τίποτα". Ωστόσο, δεν κρύβουν την αμηχανία και τους φόβους τους στην περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός αποφασίσει να αναμειχθεί στα εσωκομματικά και αρχίζει π. χ. να συγκαλεί το ΕΓ κ. ο. κ. Σε κάθε περίπτωση όλοι αντιλαμβάνονται ότι η προσπάθεια να προσδιορίσουν από πριν και ερήμην του Α. Παπανδρέου το ρόλο του στη μεταπαπανδρεϊκή εποχή είναι μετέωρη.

Χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Α. Παπανδρέου και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μετέφερε τους χαιρετισμούς των ξένων ηγετών και αντάλλαξαν κάποιες απόψεις για τα τρέχοντα θέματα. Επίσης ο Δ. Ρέππας επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Α. Παπανδρέου στο "Ωνάσειο" το επόμενο διάστημα.

Ο Κ. Σημίτης είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της συνάντησης τους τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν οι δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την "επιστροφή Παπανδρέου". Ο Α. Τσοχατζόπουλος μάλλον φάνηκε να αποδέχεται την ύπαρξη "διακριτών ρόλων" μεταξύ Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη ως θετικό προηγούμενο για τις εξελίξεις μετά το συνέδριο, λέγοντας ότι "ο Α. Παπανδρέου είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Κ. Σημίτης είναι πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα όλα αυτά είναι βασικά αντικειμενικά στοιχεία της πορείας μέχρι το συνέδριο". Ο Ν. Σηφουνάκης,μιλώντας στον "Πλάνετ", εκτίμησε ότι ήταν μεγάλο λάθος του Κ. Σημίτη που δε συμβουλεύτηκε τον Α. Παπανδρέου στα εθνικά θέματα. Ο Μ. Δασκαλάκης,μέλος του ΕΓ, δήλωσε στον "Φλας" ότι μόνο ο ίδιος ο Α. Παπανδρέου θα αποφασίσει πότε και πώς θα παρέμβει και πού θα παρέμβει.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ η διάταξη των μελών της ΚΕ σε διάφορους τομείς που θα αναλάβουν τη διαμόρφωση της πρώτης εισήγησης του συνεδρίου, που αφορά το ιδεολογικοπολιτικό ντοκουμέντο και τις θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ