Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΤ. ΤΖΟΥΜΑΚΑ
Απορρίφθηκε απ' όλους

Απορρίφθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής η αίτηση για άρση ασυλίας του υπουργού Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα, ο οποίος - όπως είναι γνωστό - είχε μηνυθεί από τον πρώην πρόεδρο του ΟΕΚ, Αθ. Χανακούλα. Συγκεκριμένα, ο Στ. Τζουμάκας ως υπουργός Εργασίας είχε επικρίνει τον Αθ. Χανακούλα όταν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συζητήθηκε ο ορισμός αντικαταστάτη του στη θέση του προέδρου του ΟΕΚ. Οι επικρίσεις αυτές θεωρήθηκαν συκοφαντικές από τον πρώην πρόεδρο του ΟΕΚ, κατατέθηκε σχετική μήνυση και έτσι η Βουλή κλήθηκε χτες να συζητήσει θέμα άρσης ασυλίας του σημερινού υπουργού Γεωργίας.

Στη χτεσινή συζήτηση όλες οι πτέρυγες της Βουλής σημείωσαν ότι οι δηλώσεις του Στ. Τζουμάκα δεν αποτελούσαν συκοφαντική δυσφήμιση και ήταν ενταγμένες στα πλαίσια της άσκησης των υπουργικών του καθηκόντων. Ακόμη τονίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα άρσης της ασυλίας του και για το λόγο ότι είναι υπουργός και διώκεται μόνο με το νόμο ευθύνης υπουργών, που προϋποθέτει η ίδια η Βουλή να κινήσει τη διαδικασία της δίωξης. Τέλος, εκτιμήθηκε ότι δεν τίθεται θέμα να προχωρήσει η Βουλή σε μια τέτοια διαδικασία, αφού ο υπουργός ασκούσε τα καθήκοντά του μέσα στα πλαίσια της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Στην παρέμβασή του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, σημείωσε ότι ό Αθ. Χανακούλας φέρεται αναμεμειγμένος σε μια υπόθεση, με την οποία ασχολήθηκε και η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής. "Η Επιτροπή, είπε, δεν ολοκλήρωσε το έργο της. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να το ολοκληρώσει".

Χτες επίσης, η Βουλή ασχολήθηκε και με αιτήσεις για άρση ασυλίας των βουλευτών Κ. Διαμαντή, Κ. Πυλαρινού και Ι. Γιαννακόπουλου. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων ήταν απορριπτικές ως προς το αίτημα της άρσης ασυλίας. Η σχετική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ