Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να αποσυρθεί η διάταξη - "βόμβα"

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την ασφάλιση των οικοδόμων

"Βόμβα" στα οικονομικά θεμέλια του ΙΚΑ,χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου το άρθρο του νόμου για τους νέους αγρότες, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία απ' τη Βουλή και με το οποίο μειώνονται κατά 50% οι εισφορές που πρέπει να καταβάλλονται στο ΙΚΑ για την εκτέλεση οικοδομικών έργων σε αγροτικές περιοχές. Η συνδικαλιστική οργάνωση καλεί επίσης την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να αποδώσει όλα τα χρέη του δημόσιου τομέα προς το ΙΚΑ.

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με το πρόσχημα της ενίσχυσης των νέων αγροτών, οδηγεί τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων σε συρρίκνωση. "Αν η κυβέρνηση - συνεχίζει - ήθελε να εφαρμόσει πολιτική προς όφελος των νέων αγροτών, δε θα εφάρμοζε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών, ούτε θα έφερνε τους αγρότες στα δικαστήρια καταδικάζοντάς τους σαν κοινούς εγκληματίες, γιατί αγωνίζονται να μείνουν στον τόπο τους".

Σημειώνεται ακόμα ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και όχι των ασφαλιστικών ταμείων, τη στιγμή μάλιστα που διατρανώνει ότι το ΙΚΑ είναι προβληματικό και καλεί τους ασφαλισμένους να κάνουν θυσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ