Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Ενταση και συντονισμός του αγώνα"

Τον αγώνα των ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:"Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών σε παγκόσμια βάση, στα ποντοπόρα πλοία, στις 4 και 5 Αυγούστου, για την ανάκληση των διαλυτικών μέτρων που εξήγγειλε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την ικανοποίηση των ναυτεργατικών αιτημάτων, όπως η αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας και η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά.

Με τον αγώνα τους, οι ναυτεργάτες αντιπαλεύουν την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει και αποθρασύνει την εφοπλιστική ασυδοσία, οδηγεί στο μαζικό διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία και υπονομεύει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ).

Για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, απαιτείται η ένταση και ο συντονισμός των εργατικών, λαϊκών αγώνων. Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι κομμουνιστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ