Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Δε θα γίνει άρση ασυλίας του Ολέκσι;

ΒΑΡΣΟΒΙΑ. -

Η βουλευτική ασυλία του πρώην πρωθυπουργού Γιόζεφ Ολέκσι είναι πιθανόν να μην αρθεί, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα εφημερίδας της Πολωνίας, όπου ένας στρατιωτικός εισαγγελέας που εξετάζει τις πρόσφατες κατηγορίες που τον φέρουν ως κατάσκοπο για τη Μόσχα, υποστήριξε ότι το πιθανότερο είναι να μη ζητηθεί η άρση της ασυλίας του Ολέκσι.

Ο Ρίζαρντ Μικαλόβσκι δήλωσε στην εφημερίδα "Ρεσποσπολιτα" ότι οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν στο τέλος του Απρίλη αν θα απαγγείλουν κατηγορίες για κατασκοπία στον πρώην πρωθυπουργό. Ομως, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πιο πιθανό είναι να μη ζητήσουν την άρση της ασυλίας του Ολέκσι, η οποία είναι απαραίτητη για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Στο μεταξύ, περιφερειακό δικαστήριο του Γκντανσκ έδωσε την άδεια να εγγραφεί υποθήκη το σπίτι του πρώην Προέδρου της χώρας, Λεχ Βαλέσα, τον οποίο κατηγορεί σαν φοροδιαφυγά, για το ποσό που έλαβε από τα δικαιώματά του για τα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη ζωή του, μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο "ΡΑΡ". Τόσο ο Βαλέσα όσο και η κινηματογραφική εταιρία διατείνονται ότι πρόκειται για δωρεά που δε φορολογείται με βάση τον πολωνικό νόμο. Ομως η πολωνική Εφορία έχει αντίθετη άποψη και έτσι ο πρώην Πρόεδρος οφείλει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο σε δύο εβδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ