Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πορεία ειρήνης - αντίστασης στη Νέα Τάξη

Μεγάλη πορεία ειρήνης διοργανώνεται την Κυριακή, 1Ο του Μάρτη, με πρωτοβουλία των Επ. Ειρήνης 8 δήμων Αθήνας - Πειραιά

Πορεία Ειρήνης "ενάντια στην επιβολή της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, που με ωμή βαρβαρότητα επιβάλλεται από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση" διοργανώνουν την Κυριακή 1Ο Μάρτη, οι Επιτροπές Ειρήνης δήμων της Δυτικής Αθήνας και Πειραιά. Οι διοργανωτές καλούν κάθε φίλο της Ειρήνης και κάθε πολίτη που αγανακτεί με όσα βλέπει να συμβαίνουν στο χώρο των Βαλκανίων και γενικότερα, τον τελευταίο καιρό, να συμμετάσχει.

Η πορεία Ειρήνης, διοργανώνεται από τις Επιτροπές Ειρήνης και τις αντίστοιχες "Νεανικές Δράσεις για την Ειρήνη", των Δήμων Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Κερατσινίου, Περάματος

και Δραπετσώνας.Αναλυτικά, η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ειρηνοδρόμοι, είναι η εξής: Στις 10 το πρωί θα γίνει η εκκίνηση της πορείας από την πλατεία 17ης Αυγούστου (Οσία Ξένη) στην Κοκκινιά. Μέσω των οδών Κύπρου - Π. Ράλλη - Ζ. Πηγής και Ανωγείων η πορεία - σύμφωνα με το πρόγραμμα - θα φτάσει στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10: 45. Ακολουθώντας τη διαδρομή Δημητρακοπούλου - Ελ. Βενιζέλου, οι ειρηνοδρόμοι θα βρίσκονται στις 11: 45 στην Αγ. Βαρβάρα και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγ. Ελεούσας. Στη συνέχεια διά μέσου των οδών Μ. Αλεξάνδρου - Περικλέους και Θηβών, η πορεία θα φτάσει στο Αιγάλεω(πλ. Τρούμαν) και από εκεί θα συνεχιστεί (Αναγεννήσεως - Αγ. Σπυρίδωνος - Ακρίτα) έως και την πλατεία Ηρώων στο Χαϊδάρι όπου και θα τερματιστεί. Στην πλατεία Ηρώων θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κεντρικά αιτήματα της Πορείας Ειρήνης, είναι η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τη Γερμανία και η επιστροφή του λεγόμενου αναγκαστικού δανείου. Η επιστροφή και του τελευταίου Ελληνα της στρατιωτικής αποστολής της χώρας μας στη Βοσνία καθώς και το κλείσιμο όλων των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα και η απομάκρυνση όλων των πυρηνικών από την πατρίδα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ