Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΟΠΙΩΝ
Σφυγμομετρά αντιδράσεις η Αθήνα

Η ελληνική κυβέρνηση προσμετρά το εσωτερικό κόστος, που θα έχει ενδεχόμενη συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων

"Το πρόβλημα των Σκοπίων" μεταφέρεται για μια ακόμη φορά στο εσωτερικό, καθώς οι συζητήσεις στη Ν. Υόρκη, υπό την αιγίδα του Σ. Βανς, έχουν εξαντλήσει το θέμα και όλα εξαρτώνται τώρα από την πολιτική βούληση των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Ηδη, η ελληνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μετρήσει τις αντιδράσεις ενός ενδεχόμενου συμβιβασμού στο πρόβλημα της ονομασίας, προβάλλει τις εξελίξεις με μια ταχύτητα, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, η ελληνική κυβέρνηση, αν και επιθυμεί να κλείσει οριστικά αυτή την υπόθεση, δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει μόνη αυτή το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η συμβιβαστική λύση, ούτε να αφήσει έδαφος για καιροσκοπισμό στη ΝΔ. Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση, πριν εξασφαλίσει την απαραίτητη συναίνεση στο εσωτερικό, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συμφωνία.

Χτες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, στις δηλώσεις του, περιέγραψε σαφέστατα το αδιέξοδο στο οποίο εξακολουθεί να πελαγοδρομεί η κυβέρνηση, λέγοντας πως η ελληνική πλευρά συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τις γνωστές και δεδομένες θέσεις της. Ωστόσο, ο υπουργός Τύπου παραδέχτηκε πως ήδη έχει κλείσει ένας κύκλος συζητήσεων στη Ν. Υόρκη και αναμένεται ο Σ. Βανς να παρουσιάσει σύντομα τα συμπεράσματα αυτών των συζητήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ