Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Επιχείρηση" Σημίτη στο υπουργείο Αμυνας

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Αμυνας, όπου προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην κρίση της Ιμιας

Χαρακτήρα επιχείρησης αναστροφής του αρνητικού κλίματος, που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών κατά τη διάρκεια της τελευταίας κρίσης στην Ιμια, πήρε η χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο οποίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, εξαίροντας το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων.

"Είχα, είπε σε δηλώσεις του ο Κ. Σημίτης, μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία δείχνει ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν μαχητική ισχύ, η οποία μπορεί να αποτρέψει οποιοδήποτε αντίπαλο, να πάρει πρωτοβουλίες. Η ενημέρωση έδειξε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν ετοιμότητα και μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να πάρουν τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει". Και συμπλήρωσε ότι η ενίσχυσή τους και το αξιόμαχό τους αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση πιστεύει πως με ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις θα μπορέσει να εφαρμόσει "τη στρατηγική μας για μια Ελλάδα, η οποία θα παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην περιοχή, στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

Κάνοντας τα παραπάνω πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στους επιτελείς, υποστήριξε ότι η Ελλάδα, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά της μπορεί να γίνει "ο προνομιακός πυλώνας της στρατηγικής της διεύρυνσης της Δύσης στην Ανατολή", οριοθετώντας έτσι το όραμα της κυβέρνησής του για το ρόλο της χώρας στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων".

Μιλώντας για την κρίση της Ιμιας έκανε λόγο για επιτυχία, αφού "αποφύγαμε την παγίδα του εξαναγκασμού σε διαπραγματεύσεις". Απέναντι στην τουρκική απειλή, είπε, "αντιτάσσουμε τη λογική της ισχυρής Ελλάδας".Στο σημείο αυτό μίλησε για "ένα σφαιρικό στρατηγικό δόγμα", που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, για το οποίο είπε ότι "ενεργοποιεί όλα τα συγκριτικά στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, έτσι ώστε σε πρώτη φάση, να αδρανοποιήσει την απειλή, να τη "μαράνουμε" στη ρίζα της, στερώντας από την Τουρκία κάθε διεθνή νομιμότητα και άλλοθι στις ενέργειές της".

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να μιλήσει για την ανάγκη "ενδυνάμωσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας". Ενώ ακούστηκε σαν αιχμή η διαπίστωσή του: "Οι σημερινές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν τα μέσα, τη γνώση και το έμψυχο υλικό, ώστε να αποτελούν εγγύηση της ασφάλειας των συνόρων μας. Αλλά γνωρίζετε καλώς, ότι και επ' αυτού μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα". Συνεχίζοντας, μίλησε για "δυναμικό εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων".Οσον αφορά το νέο μισθολόγιο των αξιωματικών μίλησε αόριστα ότι θέλει να κλείσει το θέμα το ταχύτερο δυνατόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ