Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εκλογική συμμαχία

Προχώρησαν σε συμφωνία το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης με το συνασπισμό της "Ελιάς"

ΜΙΛΑΝΟ.-

Σε εκλογική συμμαχία προχώρησε το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωσή του, όπου αναφέρεται ότι κατέληξε σε συμφωνία με το συνασπισμό της "Ελιάς" για τις εκλογές της 21ης του Απρίλη.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Αρμάντο Κοσούτα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ψηφοφόροι της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και του συνασπισμού της "Ελιάς" θα κληθούν να υποστηρίξουν τους κοινούς υποψήφιους σε εκλογικές περιφέρειες που καλύπτουν το 75% των εδρών του Κοινοβουλίου.

Η Κομμουνιστική Επανίδρυση, τέταρτο μεγαλύτερο κόμμα στην Ιταλία, θα διεκδικήσει μόνη της το 25% των εδρών που κατανέμονται με το σύστημα της απλής αναλογικής.

"Δώσαμε ζωή σε μια εκλογική συμφωνία, αλλά όχι και σε μια κυβερνητική συμμαχία. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο", τόνισε ο Κοσούτα και πρόσθεσε ότι "ο στόχος είναι να ηττηθεί η Δεξιά και να χρωματιστεί κόκκινη η συμμαχία".

Πολιτικές πηγές δήλωσαν ότι οι ηγέτες της "Ελιάς" συμφώνησαν να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στην Κομμουνιστική Επανίδρυση σε 27 περιφέρειες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και σε 18 αναμετρήσεις για τη Γερουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ