Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου

Με την παρουσίαση τριών έργων από τη Νέα Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου,εγκαινιάζεται η συνεργασία των δύο θεάτρων. Τα τρία έργα, που παρουσιάστηκαν στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ και απέσπασαν εγκωμιαστικές κριτικές, είναι: "Δύο άλλες φωνές" του Ιάκωβου Καμπανέλλη,"Η γυναίκα του Λωτ" του Μάριου Ποντίκα και "Αμερικάνικος βούβαλος" του Ντέιβιντ Μάμετ και θα παρουσιαστούν στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου,στις 12, 13 και 14 Μάρτη, αντίστοιχα. "Δύο άλλες φωνές" είναι οι μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Γράμμα στον Ορέστη" και "Ο επικήδειος" που πρωτοπαίχτηκαν στην Κύπρο, με αφορμή την απόφαση του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών Φιλοσοφίας και Ιστορίας, να ανακηρύξει τον Ιάκωβο Καμπανέλλη επίτιμο διδάκτορα της υπό ίδρυση Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Σιοπαχά,τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Χιώτη.Στο "Γράμμα" παίζει η Τζένη Γαϊτανοπούλου και στον "Επικήδειο" ο Κώστας Δημητρίου.

"Η γυναίκα του Λωτ" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Φαίδρου Στασίνου,σκηνικά- κοστούμια Γιώργου Χιώτη και μουσική Ευαγόρα Καραγιώργη.Παίζουν:Στέλιος Καυκαρίδης, Αννίτα Σαντοριναίου, Ελενα Παπαδοπούλου.

Ο "Αμερικάνικος Βούβαλος" παρουσιάζεται σε μετάφραση Τάσου Μπαντή καιΔημήτρη Τάρλοου,σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Χιώτη.Παίζουν: Σπύρος Σταυρινίδης, Ανδρέας Τσουρής, Αντώνης Κατσαρής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ