Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Μαλ και ο Μουρ

"Ο Λακόμπ Λουσιέν",η χιλιοπαιγμένη ταινία του Λουί Μαλ, που παρουσιάζει το SEVEN X στις 22.00, κυριαρχεί στη φτωχή τηλεοπτική βραδιά.

Ο Λακόμπ Λουσιέν κυνηγάει λαγούς στον ελεύθερο χρόνο, όταν ξεσπάει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Γαλλία περνάει υπό γερμανική κατοχή και ο Λουσιέν βρίσκεται χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι κάνει, υπερασπιστής του φασισμού. Η ταινία του Λουί Μαλ έχει δυο πολύ δυνατά σημεία: την απάντηση του Μαλ στο ερώτημα ποιος γίνεται φασίστας και την παντελή έλλειψη θεατρινισμού, πάνω στο οποίο στηρίζεται ο μηχανισμός του συμβιβασμού. Ενδιαφέρουσα ταινία, δυνατή, και προβληματίζει το θεατή. Παίζουν οι Πιερ Μπλεζ, Ορόρ Κλεμάν.

Από το STAR στις 21.00 "Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι" του Γάκι Χάμιλτον. Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία του Ρότζερ Μουρ στο ρόλου του θρυλικού πράκτορα 007. Μια μηχανή που αιχμαλωτίζει την ηλιακή ενέργεια, εξαφανίζεται και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φοβούνται ότι έχει πέσει στα χέρια εγκληματιών. Ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει να το βρει και έρχεται αντιμέτωπος με έναν αδίστακτο δολοφόνο. Και δε θα περάσει πολύς καιρός και ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι θα κάνει την εμφάνισή του. Με τους Κρίστοφερ Λι και Μπριτ Εκλαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ