Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ενταλμα σύλληψης Ιρανού υπουργού

ΒΟΝΝΗ.-

Ενταλμα σύλληψης εξέδωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας εναντίον του Ιρανού υπουργού Πληροφόρησης, Αλί Φαλαχιγιάν σε σχέση με τη δολοφονία τεσσάρων εξόριστων Κούρδων ηγετών στο Βερολίνο το 1992.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρεται ότι "ο ύποπτος ήταν επικεφαλής του υπουργείου Πληροφόρησης από το 1989 και είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση λίγες βδομάδες πριν από την επίθεση εναντίων των Κούρδων, ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου είχαν βάλει στο στόχαστρό τους τους Κούρδους μαχητές και ότι θα συνέχιζαν την καταδίωξή τους στο Ιράν και στο εξωτερικό".

Γερμανοί εισαγγελείς διεξάγουν εδώ και μήνες έρευνες για πιθανή σχέση του Φαλαχιγιάν και της δολοφονίας των τεσσάρων Κούρδων στο μπαρ "Μύκονος" του Βερολίνου. Στη δολοφονική αυτή επίθεση σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος, Σαντίκ Σαράφκιντι, και άλλες τρεις αντιπολιτευόμενες προσωπικότητες. Η έρευνα άρχισε ύστερα από πληροφορίες ότι η Τεχεράνη διέταξε πέντε πράκτορές της να σκοτώσουν τους Κούρδους. Οι πέντε, τέσσερις Λιβανέζοι και ένας Ιρανός, δικάζονται από τον Οκτώβριο του 1993 στο Βερολίνο.

Ωστόσο, το Ιράν αρνείται ότι ο υπουργός Πληροφόρησης βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ