Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εξαγγελίες"... ετοιμάζει η κυβέρνηση

Μέτρα δημαγωγικού χαρακτήρα ετοιμάζεται να εξαγγείλει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την ερχόμενη Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, στη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η κυβέρνηση εμφανώς θορυβημένη από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων και το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα, ψάχνει να βρει τρόπους για να τους ρίξει στάχτη στα μάτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία στη συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ την ερχόμενη Τρίτη, προσανατολίζεται να εξαγγείλει: Εισοδηματική ενίσχυση 1.500 δραχμές για κάθε ζωική μονάδα στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, η οποία μεταφράζεται σε 250 δρχ. το κεφάλι και το κονδύλι αυτό εκτιμάται να φτάσει τα 18 δισ. δρχ. Σημειώνεται οι οι παραγωγοί ζητούν εισοδηματική ενίσχυση στο γάλα (100 δρχ. στο πρόβειο, 65 στο γίδινο και 10 στο αγελαδινό), το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 100 δισ. δρχ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ακόμα: Την επέκταση της πρόσφατης τραπεζικής ψευτο-ρύθμισης της ΑΤΕ για τα αγροτικά χρέη κατά ένα έτος, δηλαδή από το 1993 να πάει στο 1994, και τη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων της ΑΤΕ κατά δύο μονάδες. Επίσης, φορολογικού χαρακτήρα ρύθμιση για τη μεταβίβαση αγροτικής γης και περιορισμό του κόστους για την έκδοση οικοδομικών αδειών σε αγροτικές περιοχές. Τέλος, ενδέχεται να προσθέσει στις εξαγγελίες του και την κατάργηση της εισφοράς για την ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ