Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Βόμβα" Σούρλα για τη μεθαδόνη

Κατέθεσε ερώτηση με σοβαρές καταγγελίες

Σοβαρές καταγγελίες για την ποιότητα της μεθαδόνης και για τη μη τήρηση κανόνων υγιεινής στην παραγωγή της, περιέχει η ερώτηση που κατέθεσε χτες για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αν. Πεπονή, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας.

Στην ερώτησή του ο Γ. Σούρλας επικαλείται εκθέσεις επιτροπών που έχουν κοινοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας και δείχνουν πως η χορήγηση μεθαδόνης δε γίνεται μόνο κατά τρόπο πρόχειρο, ανεύθυνο, αλλά και επικίνδυνο. Στις επιτροπές αυτές συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες για τον έλεγχο της παρασκευής, της ποιότητας και της διακίνησης του πόσιμου διαλύματος υδροχλωρικής μεθαδόνης. Από τις εκθέσεις, σύμφωνα με τον Γ. Σούρλα, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι:

Το ΙΦΕΤ όπου παρασκευάζεται η μεθαδόνη δε διαθέτει άδεια λειτουργίας, ούτε την απαραίτητη υποδομή. Το προϊόν που δεν έχει συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, δεν έχει άδεια κυκλοφορίας. Δεν έχει γίνει μελέτη σταθερότητας για το διάστημα ενός χρόνου που παρασκευάζεται. Δεν υπάρχει ούτε υποτυπώδης μηχανισμός μετάγγισης σε φιαλίδια, ούτε η περιεκτικότητα που αναγράφεται σ' αυτά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής καθ' όλη τη διάρκεια παραγωγής, αφού το διάλυμα παραμένει ακάλυπτο. Δε γίνεται η απαραίτητη διήθηση του διαλύματος από ειδικό φίλτρο. Οι εργαζόμενοι δεν τηρούν καμιά από τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις στο χώρο παρασκευής του διαλύματος. Διαπιστώθηκε έλλειμμα μεθαδόνης σε σχέση με την ποσότητα που εισήχθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ