Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δυναμική συμμετοχή απ' όλη την Ελλάδα

Χιλιάδες αναμένεται να συμμετέχουν από όλες τις περιοχές της χώρας, την Τρίτη στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Μαζική και δυναμική συγκέντρωση αγροκτηνοτρόφων χτες στις Σάππες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -

Πρωτοφανές σε όγκο και μαχητικότητα συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι γεωργοκτηνοτρόφοι της επαρχίας Σαππών Ροδόπης, ενώ οι αγρότες όλης της χώρας, προετοιμάζονται για μαζική κάθοδο στην Αθήνα στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, την ερχόμενη Τρίτη 19 Μάρτη,απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία και στήριξη της αγροτικής παραγωγής, για στήριξη της κτηνοτροφίας και του εισοδημάτων των αγροκτηνοτρόφων.

Ηδη αποφάσεις για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, εκτός των δευτεροβάθμιων αγροτικών οργανώσεων του θεσσαλικού κάμπου (Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας), της Αιτωλοακαρνανίας, παίρνουν η μία μετά την άλλη δεκάδες τοπικές αγροτικές οργανώσεις και Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα από τη Θράκη, την Ηπειρο (Αρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία) και τη Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα - Δομοκός, Βοιωτία, Φωκίδα). Επίσης, συμμετέχουν αγροκτηνοτρόφοι από όλους, σχεδόν, τους νομούς της Πελοποννήσου (Ηλεία, Αρκαδία και Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, Αίγιο και επαρχία Αχαϊας - Καλάβρυτα κλπ.). Είναι χαρακτηριστικό ότι προετοιμάζονται να έρθουν αγρότες, ακόμα και από τα νησιά (Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά κλπ.). Από τον αριθμό των λεωφορείων που έχουν ναυλώσει μέχρι στιγμής οι αγροτικές οργανώσεις (π.χ. πάνω από 10 στην Καρδίτσα), προκύπτει ότι οι διαδηλωτές θα είναι χιλιάδες.

Πάνω από 1.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα 50 χωριά της περιοχής συγκεντρώθηκαν το πρωί με τα αγροτικά τους μηχανήματα έξω από το Δημαρχείο Σαππών και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία της πόλης, όπου πραγματοποίησαν την αγωνιστική τους συγκέντρωση. Η χτεσινή κινητοποίηση διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο του Δήμου Σαππών και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο της επαρχίας. Χαιρέτισαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών, ο δήμαρχος της πόλης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης, ο πρόεδρος της ΟΑΣ του νομού και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων. Την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ροδόπης Θ. Θεοδοσιάδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότιεφαρμόζει κατά γράμμα τις αντιαγροτικές αποφάσεις που παίρνονται από το διευθυντήριο των Βρυξελλών και οδηγούν σε βέβαιο αφανισμό τους αγροκτηνοτρόφους. Σημείωσε, πως τραγικά είναι τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν και οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής μετά την εφαρμογή του νέου κανονισμού της ΕΕ για το βαμβάκι και υπογράμμισε τον κίνδυνο για ξεκλήρισμα των σιτοπαραγωγών και των καπνοπαραγωγών.

Οι γεωργοκτηνοτρόφοι της Ροδόπης ήδη προετοιμάζονται για τη μαζική συμμετοχή τους στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης. Ενώ συμμετοχή στην πανελλαδική αποφάσισε και η Συντονιστική επιτροπή αγώνα κτηνοτρόφων - αγροτώνΛαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής που την προηγούμενη μέρα θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης - Καβάλας έξω από το χωριό Στίβος. Υπενθυμίζεται ότι στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία, τις Σέρρες, το Κικλίς, και τον Εβρο. Ενώ πιθανό είναι ακόμη το ενδεχόμενο συμμετοχής και των γεωργοκτηνοτρόφων από τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ